„Момчетата от Медисън авеню“ и още нови сериали по БНТ

БНТ пуска нови сериали в най-гледаните вечерни часове

Атрактивен телевизионен сезон ще предложи на зрителите си БНТ със старта на есенната програмна схема на телевизията. Ценителите на качественото европейско кино, холивудски продукции и образователни документални поредици вече ще могат да направят своя избор сред многообразието на локални програми от битов характер, които вече пренасищат телевизионната аудитория. Обществената телевизия ще предложи алтернативата.

В програмата на БНТ1 ще бъдат включени последователно всички сезони на едни от най-успешните сериали в света изобщо. Завладяващата поредица „Момчетата от Медисън авеню” (Mad Men), премиерата на едно от най-новите научно-фантастични заглавия на ВВС – „Торчууд“ (Torchwood), новите сезони на хитовата продукция на Стивън Спилбърг – „Падащи небеса“ (Falling Skies) и винаги актуалните с външнополитическата обстановка „Фантоми“ (Spooks) – завладяващ разказ за най-известното външно разузнаване в целия свят – Ми-5.

Световните хитови заглавия ще завладеят ефира още от 1 октомври, когато БНТ ще излъчи премиерно за България последния сезон на сериала „Фантоми”. Сюжетът проследява действията на отдел „Ди”- подразделение на Британската служба за сигурност Ми-5, специализиран в борбата с тероризма и тайните политически интриги. Сериалът е продуциран от BBC, а финалният му десети сезон, заснет през 2011 г., зрителите ще видят от понеделник до четвъртък  точно в 21.00 ч. по БНТ1.

37 номинации и награда BAFTA за най-добър сериал и монтаж, са сигурни условия, че любителите на фантастиката ще видят качествена продукция с уникални за телевизионния жанр визуални ефекти в Sci-Fi екшъна „Торчууд”.   Сериалът проследява работата на група следователи, работещи за тайна организация със същото име. Екипът се е специализирал по извънземни технологии и престъпления, извършени от хора или извънземни. Тайнственият капитан Джак Харкнес (водачът на също толкова тайнствения Торчууд) се е заклел да пази човечеството от извънземни заплахи. Любознателната Гуен Купър случайно разкрива групата и скоро бива въвлечена в поредица от събития. Това води до нейното наемане и въвличане в делата на организацията. Заедно с лекаря – Оуен Харпър, и експерта по джаджи – Тошико Сато, четиримата ще изследват вълнуващия свят на Торчууд.

Страхотен актьорски състав, блестяща идея и огромна зрителска аудитория са ключовите характеристики на култовия американски сериал „Момчетата от Медисън Авеню” (Mad Man, 2007-2012). Сериалът представя историята на група рекламисти, отдадени изцяло на работата си, а действието се развива в Ню Йорк през 60-те години на миналия век. Те нямат конкуренция, а основната им мисия е да продават добре. Освен професионалния им живот, на показ ще бъде изваден и личният им, който крие изненадващи тайни.

Създател на сериала е Матю Уейнър – сценарист на успешните продукции Becker и The Sopranos, който е отличен и с няколко награди ЕМИ. Сериалът тръгва през 2007 г., а пилотният му епизод е гледан от близо един милион зрители.

С четирите си награди „Златен глобус” Mad Men безспорно доказва, че е заслужил вниманието на аудиторията. Сред актьорите зрителите ще видят и един от носителите на „Златен глобус” за ролята си в сериала – Джон Хам, който изпълнява ролята на директор на рекламната агенция. Той е очарователен, безскруполен и освен, че има любовница, се заглежда и по всяка красива жена. Дженюари Джоунс, която зрителите познават от хитове като X-Men: First Class и Unknown  е в ролята на неговата съпруга. Винсънт Картхайзър, Джон Слатъри и Кристина Хендрикс са само част от звездните имена, които ще очароват зрителите в Mad Men.

И този телевизионен сезон Ноа Уайли отново ще спасява света от извънземното нашествие в безспорния хит на Спилбърг „Падащи небеса”. Вторият сезон на сериала, заснет тази година, е фокусиран върху издръжливостта на оцелелите след извънземното нашествие и тяхната решителност да не губят своята човечност, когато всичко останало е унищожено. Сериалът разказва за отдаденост и кураж, в който обикновени хора стават герои. Извънземните може да превъзхождат хората числено и като сила, но нищо не може да победи човешкия дух. Сюжетът ще набележи връзките, които събират хората в най-трудните моменти. Извънземните в сериала са могъщи, мистериозни и безмилостни. Те са високо интелигентни и използват военни тактики, които ги превръщат в непреодолима сила срещу съпротивата. Пришълците пленяват деца, като сина на Том – Бен и ги контролират чрез био-механични хомоти, но техният голям план тепърва ще бъде разкрит.

Всичко това и повече от понеделник до четвъртък от 21.00 ч. по  БНТ1- запазената територия за качествени  сериали!