Морска паеля от Ути в Слънчев бряг – яж безплатно!

Ути Бъчваров и Слави Колибаров готвят пред туристи най-голямата паеля в България

В края на уикенда ще стане факт още едно ястие, подходящо за рекордите на кулинарните майстори у нас. Ути Бъчваров се настройва отсега за най-голямата паеля правена някога в България. Тя ще бъде готвена пред очите на туристи в „Слънчев бряг”, на 16.08. – петък, в ресторант La Piazza, след 21,00 часа.

Главният готвач на заведението Слави Колибаров ще е другият майстор в кулинарното начинание, което ще отнеме буквално часове.

Напълно в духа на лятната кухня, паелята ще бъде с морски дарове – всички вкусни деликатеси, които можете да си представите.

За да се изготви паелята за 500 порции, са необходими 13 кг, ориз, 10 кг. лук, 12 кг.калмари, 5 кг. скариди и още и още килограми аншоа, сьомга и др.

Всички присъстващи в заведението, както и всички, които имат късмет да наминат край ресторанта в часовете на кулинарното шоу, ще могат да опитат безплатно от апетитната паеля с морски дарове.

Ути Бъчваров и Слави Колибаров обещават истински кулинарен театър, защото съвсем пред очите на всички ще разкрият тайните на вкусното испанско ястие с ориз, и то в невиждани мащаби.

Ути не за първи път залита в посока на грандомански кулинарни страсти. Той наскоро направи огромен миш-маш, доволно количество свинско с праз, а за великанските си гозби притежава специален тиган с диаметър почти 2 метра – най-големият тиган в България, направен от стар парен локомотив. Тиганът разбира се, ще бъде основната посуда за сготвяне на паелята.

 
По темата: