„Москва не вярва на сълзи“ по Евроком – видео

Акценти от филмовата програма на Евроком

9 август (петък) 21:00ч.
ДИАМАНТЕНАТА РЪКА
Комедия, Русия, 94 мин.
Режисьор: Леонид Гайдай
В гл. роли: Юрий Никулин, Анатолий Папанов, Андрей Миронов, Нина Гребешкова,Нона Мордюкова и др.

Гледай филма онлайн

Обикновеният съветски гражданин Семьон Горбунков (Юрий Никулин). заминава на задгранична екскурзия с кораб. По време на разходка в Истанбул той се подхлъзва и си чупи ръката. За беда Семьон бива объркан с друг човек и ръката му е гипсирана, като в нея контрабандисти слагат злато и диаманти.

Истинският контрабандист, съквартирантът му по каюта и новоизпечен приятел на Семоьн, Генадий, ще трябва да положи много усилия, за да си върне диамантите. Милицията от своя страна разчита на съдействието на Горбунков, за да открие и хване престъпниците….

Вече десетилетия култовата руска комедия неизменно продължава да радва зрителите с безбройните си комични ситуации.

16 август (петък) 21:00ч.
МОСКВА НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ
Романтична комедия в 2 части, Русия, 1980 г.
Режисьор: Владимир Меншов
В гл. роли: Вера Альонтова, Алексей Баталов, Ирина Муравьова, Раиса Рязанова и др.

Гледай филма онлайн

СССР, 1958 год. Преследвайки мечтите си, приятелките Антонина, Людмила и Катерина пристигат в Москва в търсене на щастието. Споделят една стая в общежитието и заедно прекарват свободното си време.

Оставени да пазят луксозния апартамент на лелята, Катерина и Людмила си поканват на гости група “подходящи” млади мъже, като се представят за дъщери на професор. Людмила се сближава с хокеиста Гурин, а Катерина – с телевизионния оператор Рачков. И докато Гурин приема спокойно факта, че Людмила не е студентка по психология, Рачков изоставя бременната Катерина, щом научава, че тя е работничка във фабрика.

След 20 години трите приятелки се срещат отново. Антонина е щастливо омъжена и е посветила живота си на семейството. Людмила се е развела с хокеиста Гурин. Катерина се е издигнала до поста директор на фабриката, отгледала е сама дъщеря си Александра и дори не мечтае за щастие …

Филмът е спечелил „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм, номинация за „Златна мечка“ и други престижни международни награди.