Мозъкът ни закърнява в нета?! Новият звезден репортер проучва…

Музикантът Кристиян Коев, известен като „Златната флейта”, е новият звезден репортер на „Календар”

Теми:

1. Как се купува стаж?
Директно от НОИ ще разберем какви са механизмите, които регулират възможността за купуване на стаж, ако не ни достигат години за пенсия.

2. Състоянието на пазара на имоти
Специалисти по недвижими имоти ще обяснят как и дали сега е моментът,  изгоден за инвестиция в недвижимо имущество. В момента имоти по морето могат да се купят за 200 евро на кв.м. Факт е, че в София се купуват предимно имоти в стари луксозни сгради, а апартамент  на „Витошка” е продаден за рекордно ниската сума от 1000 евро за кв.м.

3. От какво се оплакват пациентите
Едно от най-новите изследвания показва, че 32% от пациентите се оплават от липса на достъп до лечение.  9 на сто обясняват за лекарска грешка по време на лечение , като 8 човека от тях алармират за смъртен случай… Репортерът ще потърси мнението на Националната пациентска организация .

4. Проблеми с търговския регистър
Оказва се, че достъпът до данните от търговския регистър позволява да бъдат източвани фирми… Защо и как? Кристиян Коев потърси за коментар Камен Колев – заместник- председател на Българската стопанска камара.

5. Прави ли ни интернет по-глупави?
Актуално изследване на американски учени дава отговор на въпроса дали интернет ни прави по-глупави. Така ли е всъщност и дали мозъкът ни закърнява, и какво мисли по въпроса собственикът на интернет мол…

 
По темата: