MTV превзема Варна с ново шоу за 2 милиона евро?

Организаторите на грандиозното шоу MTV Presents Varna Beach подготвят ново събитие във Варна през 2018 година. За да се случи то обаче се иска Община Варна да участва с 15% от разходите по организацията и популяризирането, които възлизат на 300 хил. евро.

Ето какво се посочва в писмото от организаторите:

„През юли 2017 г. град Варна беше домакин на MTV Presents Varna Beach, вълнуващо музикално събитие, открито с участието на международни изпълнители, проектът е разработен изключително с цел популяризиране на Варна пред огромната международна аудитория като великолепна туристическа дестинация.

Специално едночасово телевизионно шоу бе записано на живо като понастоящем то се излъчва по света в над 80 държави. Телевизионното шоу ще бъде излъчвано многократно в продължение на период от дванадесет месеца.

Сцената, която беше издигната във Варна беше най-голямото сценично съоръжение, което някога е построявано в България, като събитието на живо бе създадено конкретно за международни телевизионни канали.

Стойността на дейностите по отношение на медиите, международните връзки с обществеността и рекламата за град Варна са над 22 милиона евро.

Само за един месец през септември 2017 г., град Варна получи над 4000 часа международно телевизионно популяризиране.

Специалното телевизионно шоу, създадено във Варна, вече е било гледано от 27 милиона души от цял свят, като броят им ще продължава да расте през следващите 9 месеца, тъй като по цял свят се излъчват повторения на шоуто. Като цяло съдържанието ще бъде излъчено,пред 3 милиона души в рамките на 12 месеца.

Очаква се MTV Presents Varna Beach да се завърне във Варна през 2018, за да бъде домакин на още по-голямо събитие, предавано по телевизията, за популяризиране на града в цял свят.

Целите на проекта са:

Популяризиране на Варна пред възможно най-широка международна аудитория. Стимулиране на краткосрочния и дългосрочен икономически растеж на Варна. Вдъхновяване и мотивиране на младото население на България.

Планирането на MTV Presents Varna Beach 2018 е вече в ход. Общите разходи за реализиране на проекта през 2018 г. възлизат на 2 000 000 евро. За да се продължи инициативата за Варна, е от изключителна важност Община Варна да спомогне с минимална сума от 300 000 евро за финансиране на проекта през 2018.

Това означава, че Община Варна ще допринесе само с 15% от общите разходи за реализирането на този невероятен проект, с осигуряването на тази минимална инвестиция Община Варна става партньор и медиен ко-продуцент.

Организаторите са подбрали важни международни партньори, които имат голямо значение за успеха на проекта. Те включват туристически агенции, авиокомпании, туроператори и компании за издаване на билети, които ще гарантират, че броят на международните посетители във Варна ще нарасне.“, гласи част от писмото, бе разгледано на заседание на комисията по култура към Общински съвет Варна.

Съветниците решиха да предоставят решението за финансовото участие на Община Варна на колегите си от финансовата комисия. Те дадоха съгласието си Община Варна да участва със 150 000 евро, които не са включени в общата рамка от 16,8 млн. лева, отпуснати за култура през тази година.

Инфо: Varna24.bg

 
По темата: ,