MTVN HD – странен „микс“ канал стартира в мрежата на blizoo!

MTV Networks HD вече в България

Каналът е част от HD пакета на blizoo

Международният канал на MTV – MTV Networks High Definition (MTVN HD) вече е част от пакета телевизионни програми с висока резолюция (HD) на телекомуникационния оператор blizoo. Клиентите на blizoo могат да гледат програмата от семейството на култовия музикален канал MTV от август 2010 г.

Концепцията на канала е завръщане към корените на MTV с акцент върху най-добрите музикални клипове, най-добрите музикални изпълнения на живо, документални предавания на музикална тематика, представени с характерните за музикалната телевизия креативност и високо качество.

Напълно в синхрон с девиза на канала „Нека бъде музика” (Let there be music) близо 58 % от програмата е заета от музикални видеоклипове. Над 25% от времето по MTVN HD е отделено за изпълнения на живо на звезди като Red Hot Chili Peppers, Marilyn Menson, The Cure, Kaiser Chiefs, The Raconteurs, Starsailor, Franz Ferdinand, Moby.

Феновете ще могат да се докоснат и до концертни изпълнения от топ музикални фестивали като Isle of MTV, MTV Exit, Oxegen, Roskilde, Rock Am Ring, Isle Of Wight и Benicassim. Меломаните ще могат да видят и шоу на живо от MTV World Stage на Coldplay, Muse, Katy Perry, The Killers, John Legend, Kings of Leon, Green Day, Foo Fighters, Gorrilaz, както и акустичните концерти MTV Unplugged и живите изпълнения в шоуто Soul Stage.

С MTVN HD почитателите на поп музиката ще могат да следят традиционните класации MTV Top 20 и MTV Top 10 и предаванията за живота на звездите Storytellers и Life&Rhymes. Каналът включва и уикенд блок с героите на детския канал Nickelodeon, насочен към децата и към възрастните, които харесват анимация. Всяка събота и неделя те ще могат да прекарват по 2 часа с популярните SpongeBob Squarepants, Jimmy Neutron, Avatar и Tak & Power of Juju.

MTVN HD стартира официално на 15 септември 2008 г., а към края на юли 2010 г. аудиторията му възлиза на над 7 милиона домакинства в 28 държави в Европа и Латинска Америка. През тази година предстои присъствието му да бъде разширено към Австрия, Чехия, Хърватска, Италия, Португалия и Словакия, а на следващ етап – към Индия, Канада и Австралия.

 
По темата: , ,