„Мулен Руж“, „Медальонът“, „Дипломатът“ – гледай по bTV

Aнотации към филмовата програма на bTV за периода 16 – 22 май 2011 г.

СЪБОТА, 21 май
13:00 ЧАСА
Дипломатът – минисериал, част 1
Оригинално заглавие: The Diplomat (САЩ, 2010 г.)
Жанр: Екшън, Криминален, Драма
Режисьор: Питър Андрикидис
В ролите: Дъгри Скот, Рейчъл Блейк, Джереми Линдзи Тейлър, Ричард Роксбърг, Клеър Форлани, Дон Хани

Дипломатът е интригуващ екшън, който ни разказва за опасната двойна игра на секретните служби и терористична групировка, която е решена да убие хиляди невинни хора с атомна бомба. Лоялността на един човек ще бъде тествана д границите на предела в тази война, в която правилата не важат.

Когато голямо количество хероин е открито в пратка на британски дипломат, Скотланд Ярд се намесва, за да попадне по следите на международна конспирация. Разследването показва, че диплоатът се е сближив с Крусов – трафикант на хероин. Командир Джули Хейлс решава да предложи имунитет на дипломата, за да задържи Крусов. Той приема и нпуска страната с жена си под нова самоличност.

Но когато програмата за защита на свидетели се проваля и срещу дипломата е извършен опит за покушение, подозрителната Хейлс решава да се заеме с разследването сама. Тя разбира, че липсва атомна бомба, трябва да направи всичко, дори и да разкрие самоличността на дипломата, за да предотврати ядрена катастрофа…

15:00 ЧАСА
Заместникът
Оригинално заглавие: Second in command (САЩ, Румъния, 2006 г.)
Жанр: Екщън, Трилър, Боен
Режисьор: Саймън Фелоус
В ролите: Жан-Клод Ван Дам, Джули Кокс, Уилям Тейпли, Алан Маккена

Полковник Сам Кийнан (Жан-Клод Ван Дам) е бивш морски тюлен, който е придружител на новия посланик на САЩ в Молдавия – малка, но неспокойна страна в Източна Европа. Когато Антон Таваров и хората му превземат столицата, президентът на страната Юри Амирев се укрива в американското посолство. Псланикът е убит и Кийнан поема защитата на сградата, заедно с 15 други морски тюлени. Той има малко налични амуниции и хора, но трябва да устои на вражеската атака на всяка цена и да спаси живота на президента и 15 заклещени в сградата американци.

23:30 ЧАСА
Мулен Руж
Оригинално заглавие: Moulin Rouge (САЩ, Австралия, 2001 г.)
Жанр: Драма, Мюзикъл, Романтичен
Режисьор: Баз Лурман
В ролите: Никол Кидман, Юън Макгрегър, Джон Легизиамо, Джим Броудбент

Тази история разказва за истина, красота, свобода. И преди всичко за голяма любов…

Млад писател попада в парижкия нощен клуб Мулен Руж през 1899 година. Там сексът, упойващите вещества и електрическия заряд са в повече за наивния писател. Но той се влюбва до полуда в най-високо платената танцьорка в клуба – Сатен.

Филмът има осем номинации за Оскар, печели престижната награда в две категории: За най-добри костюми и за най-добри декори. Лентата има още 66 отличия и 82 номинации.

02:00 ЧАСА
Врагът вкъщи
Оригинално заглавие: Living with the enemy (Канада, 2005 г.)
Жанр: Криминален, Трилър
Режисьор: Филип Гейнън
В ролите: Сара Ланкастър, Марк Хъмфри, Дейвид Макълрайт, Андрю Джонстън, Анджела Галупо, Сюзън Глоувър, Максим Рой

Младата и привлекателна Алисън Конър (Сара Ланкастър) не е учудена, когато разсеяният й шеф Бев (Максим Рой) е поканен на среща с милионера Филип Лаудер, натрупал състоянието си с бизнеса си. Но когато на срещата е поканена и Алисън, двамата с Бев за заинтригувани. По време на вечерята Филип напълно забравя за Бев, привлечен от красивата Алисън. И месец по-късно двамата се женят. За Алисън обаче животът в ранчото на новият й съпруг не е това, което тя си е представяла. Филип непрекъснато пътува по работа, а смъртта на първата му съпруга се оказва истинска мистерия. Когато Алисън успява да избяга от охраната на Филип, съпругът й тръгва подире й. Проблемът е, че тя не знае от кого трябва да се пази всъщност…

НЕДЕЛЯ, 22 май
20:00 ЧАСА
Медальонът
Оригинално заглавие: The Medallion (САЩ, 2003 г.)
Жанр: Комедия, Екшън
Режисьор: Гордън Чан
В ролите: Джаки Чан, Лий Еванс, Клер Форлани, Джон Рийс-Дейвис, Джулиан Сандс, Антъни Уонг, Чау-Санг, Кристи Чунг

Филмът Медальонът е един от най-високобюджетните филми, правени в Хонг Конг. Джаки Чан е в ролята на полицая Еди Янг, който със своя колега Артър Уотсън (Лий Еванс) преследва опасен престъпник (Джулиан Сандс). Но се случва фатална злополука и Еди загива… Благодарение на тайнствената сила на старинен медальон обаче Еди е върнат обранто към живота и вече притежава свръхестествени умения! С новата си сила Еди трябва да спре плановете за световно господство на злодея. А междувременно Еди е лудо влюбен в красива агентка от Интерпол (Клер Форлани).