Мутри, стрелба и погребение в „Етажна собственост“

Погребват Величко от „Етажна собственост”

Един от най-смешните епизоди на „Етажна собственост” ни очаква точно на Велики четвъртък по Нова телевизия. В него Жоро (Стефан Денолюбов) и Теменуга (Невена Бозукова) внезапно забогатяват, обграждат се с лукс и започват да се надуват пред съседите. Вниманието на останалите обаче е погълнато от страшна драма – блокът става заложник на мутри, които разчистват кървави сметки помежду си. За да спаси своите съкооператори домоуправителят Величко (Явор Гигов) се жертва, влизайки в играта на момчетата с дебелите вратове и черните тениски. Тази игра обаче внезапно загрубява. Срещу блока вече има истинска бомбена заплаха, а най-големият гангстер – Сашо Къдравият – принуждава съседите да организират собственото му фиктивно погребение, за да се измъкне жив от пейзажа. На всичкото отгоре горкият домоуправител изглежда почти като двойник на свирепия главорез, което го забърква в още по-големи каши.

Притиснати от две страни, съседите нямат никакъв избор и организират най-трагикомичното погребение, което някога сте виждали. Жертвайки се в името на блока, Величко се съгласява да бъде тържествено погребан, за да се отърват всички от мутрите. Главорезите обаче не са толкова глупави и не се оставят да бъдат подведени – стрелят на месо. С много екшън и стрелба, с една жертва и една неочаквана бременност завършва най-смешната и щура мутренска история, която сте гледали. Кой от съседите чака дете и ще успее ли домоуправителят Величко да излезе жив от собственото си погребение, ще разберем този четвъртък от 21ч. по Нова телевизия.

Странни и много смешни случки съпътствали снимките на този епизод, разказват от „Идалго продакшънс”. За заснемането на екшън сцените с погребението на домоуправителя се наложило снимачната площадка да се премести на гробището в Княжево, където трябвало да се изкопае и истински гроб. След тежкия снимачен ден на гробището екипът тъкмо се бил разотишъл да си почива, когато станало ясно, че са забравили част от комплекта с осветителна техника в изкопания гроб. Побързали да се върнат, за да приберат забравеното, но констатирали, че усърдният гробар вече почти бил готов със зариването на огромната яма. Човечецът обаче се оказал разбран и срещу почерпка с хубава ракия, се съгласил да разрови гроба отново.

Самите актьори нямали никакви проблеми със заснемането на сцените на гробището, въпреки минусовите температури по време на снимките. Не се оплакал и Явор Гигов, който трябвало да преседи доста време, затворен в ковчег, по време на сцените с погребението на неговия герой. Актьорът издържал стоически в затвореното, тясно пространство на ковчега и в паузите дори играл на електронни игри, лежейки вътре в него, без да се притеснява от нищо.

Гледай видео запис от епизода онлайн