„На раздяла“ от Таня Паскова – в памет на един погубен живот

Гледай видеоклипа онлайн

В началото на зимата Таня Паскова представя клип, който Едит Симеонова не успя да дочака.

Ето какво разказва самата Таня за новия си проект:

„Песента е много специална за мен.Тя е посветена на Едит Симеонова, която загина нелепо само на 15 години на скалите край Созопол на 29 август пред погледа на 30-40 души.

Може би се питате защо посвещавам тази песен на Едит. Когато имах час за запис на песента в студиото изчаквах да стане време да тръгна и гледах телевизия. Тогава в новините съобщиха за случая с Едит и аз се разплаках. Веднага преживях всичко и започнах да се ядосвам защо никой не й е помогнал.

В репортажа се казваше, че много хора са си пушили цигари и дори са снимали давещата се Едит /има го в репортажа/ и никой не й е помогнал, защото имало силно вълнение.

Бях потресена. Изчезна ми всякакво желание да пея, но въпреки това записах песента, която по ирония на съдбата се казва „На раздяла“, като през цялото време си мислех за момичето.

Със сърцето си почувствах, че трябва да посветя песента на Едит. Някакво силно чувство ме накара да го направя. Може би някои хора ще разберат думите ми погрешно и ще ме обвинят в търсене на реклама, но аз с чиста съвест и ръка на сърцето казвам, че не е така. Аз не съм човек, който прави песни ей-така, защото няма какво да прави. Един музикант или певец според мен трябва да твори музика със сърцето си, трябва да я почувства и пресъздаде.

Така направих аз с тази песен. Не мога да върна Едит, но мога да накарам спомена за нея и красивата и усмивка да не умират чрез песента.“

Сюжетът на клипа е любовен, но това няма значение. Таня Паскова признава, че е написала по-горното с насълзени очи и наистина можете да повярвате, че клипът към „На раздяла“ е реализиран с чиста съвест.

Таня е от малкото певици, съжаляващи за употребата на силикон в далечното си минало. Тя се стреми към изграждане на по-лиричен и изчистен имидж и не залага на скандала. Можете да гледате другите й хитове в YouTube канал на адрес: https://www.youtube.com/user/TanyaPaskovaTUBE#g/a