На живо от Канал 3 – Футболист на годината

Телевизията на народа – Канал 3 и най-големият спортен сайт – Sportal.bg ще предават пряко церемонията „Футболист на годината“, която ще се проведе на 7 януари (неделя). Домакин на събитието, организирано от ДАКС Медия, БФС и Асоциацията на спортните журналисти, е Централният военен клуб.

На тържествената церемония с начало 18,30 ще бъдат раздадени призове за най-добър футболист, треньор номер 1, най-добрите футболисти в родното първенство по категории и номер 1 на България в женския футбол. В анкетата гласуваха 104 спортни журналисти от 48 медии, а това ще бъде нейното 57-о издание.

За втора поредна година Българската асоциация на спортните журналисти ще раздаде специалната награда „Лъвско сърце – Трифон Иванов“. Тя се присъжда за проявени мъжество и характер, за смелост и доблест, за безкомпромисност и пълно себераздаване в името на любимата игра и на България.

Канал 3 благодари както на организаторите, така и на най-големия спортен сайт в България – sportal.bg, който се зае с организацията на прякото предаване и в същото време ще предостави сигнал на Телевизията на народа, която ще е единствената национална телевизия, която ще излъчи на живо най-престижната церемония в българския футбол.

Студиото преди „Футболист на годината“ ще започне още в 18,00, като в Канал 3 ще гостува бивш носител на трофея.

Церемонията на 7 януари ще бъде излъчвана също така директно в Sportal.bg, Sportal TV, социалните медии на Sportal и Novini.bg, както и в официалната фейсбук страница на националните отбори – Bulgaria national football team.