Над 100 топ модела в София – Best Model of the World ще е по „Нова“!

Стартира конкурсният период на Best Model of the World 2009

Специален гост на старта беше Ademokoya Olubukola – Best Model of the World 2007, категория жени, един от най-успешните модели

На 3-ти декември с официална пресконференция стартира на 22-рото издание на световния конкурс Best Model of The World 2009. От 1 до 12 декември в София, Dedeman Princess Hotel е домакин на най-добрите модели от цял свят. 135 модела от над 60 страни.

Събитието е под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на гр. София и Софийска община.

Страната ни, за първи път, е домакин на такова мащабно международно събитие, а София с достойнство се присъединява към картата на Европейските столици. Организацията и анонсирането на конкурса е една от най-добрите реклами на България пред Света.

От създаването до настоящия момент, финалът на Best Model of The World 2009 не е напускал родината си Турция. За първи път България спечелва това голямо доверие.

Собственик на правата на конкурса е г-н Силвестър Лолов, президент на Сан Продъкшън ЕООД. От май 2009 г. Световният офис на Best Model of The World 2009 е в София. Специално за пресконференцията беше поканена Румяна Еванс, която е първият директор на Best Model of Bulgaria, 13 години назад.

На 11 декември 2009 столицата ни ще се превърне в „най-горещата” модна точка, която ще събере едни от най-известните световни модни агенции.

Гала церемонията на 11 декември 2009, 22:00 ч. в зала 3 на НДК и ще се излъчва директно по Нова ТВ, както и в цял свят – Македония, Румъния, Косово, Черна Гора, Ливан, Турция, Кипър, Русия, Армения, Азербайджан, Татарстан, Гърция, Албания. Права за излъчване на запис на цялата церемония са получили Малта, Южна Африка, Венецуела, Мексико, Китай, Малайзия, Индия, Мароко, Белгия, Холандия, Доминиканска република, Австралия.

Г-н Еркан Озерман е създател на конкурса и марката Best Model of the World. Конкурсът, като концепция, се ражда преди 24 години в Париж, от създаването на висшата мода и модни къщи като Madame Carven, Paco Rabanne, Azzaro, Louis Feraud, Nina Ricci, Dior, Yves Saint Laurent, Ungaro, Boshero, Torrente.