„Надиграй ме“ – Милена Славова води танцово състезание по БНТ!

Танцово състезание „НАДИГРАЙ МЕ” стартира по БНТ Свят

Милена Славова и Асен Павлов водещи на шоуто

От 22 май по БНТ Свят стартира новото танцово състезание на България – „НАДИГРАЙ МЕ”.

Всяка неделна вечер от 21.45 ч. в хореографска битка на екрана  ще излизат любители на народните танци  от български градове – съперници.

Първи в студиото на „Надиграй ме” ще премерят майсторство клубове от  Варна и Бургас. Кой ще победи – ще решат зрителите от тези и други градове на страната, както и професионалното жури.

В  7 поредни неделни вечери зрителите ще видят 14  отбора. След Варна срещу Бургас, ще разберем кой е по-добър в народните танци –  Пловдив или Пазарджик, Перник или Кюстендил, Русе или Велико Търново и т.н.

Състезанието е отворена сцена за любители танцьори и забранена зона за професионалисти. Изпълненията на различни хора и задължителната ръченица ще бъдат подлагани на оценка от  зрителите и от журито.

Всеки отбор има право на застъпник – популярна личност от града, която ще приканва феновете да гласуват. Зрителите ще могат да изпращат sms-си и ще имат „тежката дума” за крайното класиране.

В осмата вечер ще бъде финалът на първия сезон – в него победителите от 7-те  недели ще се надиграват за първото място. Наградата за най-добрия отбор е почивка в български спа хотел с цел тийм билдинг или  репетиции за следващия сезон на „Надиграй ме”.

Участниците в клубовете, които се надиграват, са хора с различни професии – лекари, адвокати, военни, учители, студенти. Визитките на отборите  ще дадат представа на зрителите какви сме българите днес и защо клубовете за народни танци се радват на такъв огромен интерес в цяла България. Всички отбори са  избрани след  оспорван кастинг в  градовете участници.

Надиграй ме” е авторски проект на екип от БНТ Свят –  Екатерина Генова, Милен Иванов, Нели Кристинова. Водещи на състезанието са рок легендата Милена Славова и хореографът Асен Павлов, от когото може би тя ще получи първите си уроци по народни танци. Режисьор е  Станислав Тодоров – Роги.

В журито ще бъдат актьорът  Тончо Токмакчиев, който ще оценява за артистичност, водещият от БНТ Милен Иванов и директорката на Националното училище за танцово изкуство Мариана Денева.