Наесен по Нова, bTV, БНТ и ТВ7 – нови сериали и шоу програми

Лудница по телевизора

Още един месец затишие и от есен с песен се завръщат всички мащабни продукции на телевизиите, плюс толкова нови, че свят да му се завие на телеманиака. От септември феновете на сериалите, сеирите и музикалните шоута трябва да си вземат отпуска, ако искат да смогнат да изгледат всичко, което телевизиите са ни подготвили. От поредиците през риалититата до състезанията – всеки ден ще има нещо българско, а на зрителя ще му остане само едно – да се зареди с батерии за дистанционното.

Ако досега се е говорело за бум на българските сериали, това ще е слаба дума в сравнение с идващата вълна от родни продукти. От БНТ са ни подготвили освен продължение на успешния „Под прикритие“, още два нови сериала. Единият ще тръгне още есента – казва се „Четвъртата власт“. Сюжетът му е определен като политически трилър. Главните герои се изпълняват от Владо Пенев и Михаил Билалов. Така Билалов ще го гледаме в два сериала едновременно. Затова най-вероятно „Под прикритие“ няма да започне през есента, а през пролетния сезон. В „Четвъртата власт“ участват още актьорите Самуел Финци, Атанас Атанасов, Снежина Петрова, Светлана Янчева, Ани Пападопулу.

Освен напрегнатите трилъри от БНТ ни подготвят и две продукции с по-лек жанр – тийнейджърският „ЕSC“, който се продуцира от братя Чучкови, и комедията „Клинична пътека“. „Всеки ден“ разбра ексклузивно сюжета на тийн продукцията, която влиза в пряка конкуренция с „Революция Z“. „ЕSC“( съкратено от „Бягство“ на английски) разказва за битката на две училища – едното е елитна езикова гимназия , а другото е обикновено СОУ. Войната за надмощие стига до истинска агресия и дори убийство. Интересното тук е, че става въпрос и за компютърна игра, направена от ученик гений, което е нещо ново за българските сериали.

От БНТ също така са подготвили, но все още на ниво проект, лекарски ситком – „Клинична пътека“, който се прави от продуцентите и сценаристите на „Етажна собственост“ – комедия, която вървя няколко сезона по Нова телевизия, но сега я спират изненадващо заради мащабните шоута, които започнат от есента. Става въпрос за „Вип Брадър“ и „Х Фактор“. Кастингите за едно от най-известните музикални предавания вече вървят. Магърдич Халваджиян, който се е заел с „Х Фактор“, планира да направи още едно музикално предаване веднага след края му.

„Вип Брадър“ пък се завръща в ефира на Нова. Къщата отново ще отвори врати, за да посрещне новата селекция от звездни съквартиранти, мисии и изпитания. Все още остава загадка кои популярни имена ще се престрашат да застанат пред камерите на Големия брат, ясно е обаче, че селекцията както винаги ще е неочаквана.

Всъщност засега само по Нова няма да текат бг сериали, защото много пари ще се влеят именно в „Х Фактор“ и във „Вип Брадър“. По тази причина засега шефовете на медията са се отказали да инвестират в родни поредици, особено след провала на „Отплата“ и съмнителния успех на „Етажна собственост’, споделиха пред „Всеки ден“ запознати.

Затова пък гладът за сериали ще бъде напълно заситен от ТВ7. Цели пет проекта са на финалната права, като част от тях ще тръгнат още от есента. Септември месец феновете на историческите саги ще гледат втория сезон на „Дървото на живота“, продуциран от Евтим Милошев, който тази година стои зад още един, чисто нов сериал, който ще тръгне пак по ТВ7. Той ще конкурира „Четвъртата власт“ и също ще разказва за големи медийни битки, които засягат целия живот на българското общество. За по-голяма достоверност сериалът ще се заснеме в студията на ТВ7 и Нюз7 . Поредицата ще се завърти от есента и ще бъде във формат, досега непознат в България – „режисирана реалност“. Въпреки че ще има сценарий, сериалът ще показва реални хора и от самите тях ще зависи как ще се развива сюжетът. Продукцията се списва от Любен Дилов-син. В него се очаква да участват Катето Евро и още много други известни лица. Работното му име е „Осем дни в седмицата“ и ще стартира на 25 септември. Другият сериал, който ще види бял свят съвсем скоро, се казва „Знакът на българина“.

Освен тези три, още две поредици чакат одобрение – единият ще е комедия, а за другия не се съобщават никакви подробности. Най-вероятно те ще започнат другата година. Освен със сериали от ТВ7 ще влязат и в пряка конкуренция с музикалните предавания. Те са подготвили и хитово риалити, което ще се конкурира с „Х Фактор“ и „Вип Брадър“. Предаването ще е музикално и с участието на ВИП персони, научи „Всеки ден“. Продуценти ще са Иван и Андрей.

С музикален формат наесен излиза и Би Ти Ви – това е вече познатият „Гласът на България“. Освен това те ще върнат в ефира едно от най-гледаните състезания – „Сървайвър“. Отделно ще има и друго напрегнато предаване, наречено „Звезди объркват Африка“. Това е италиански формат, вървял дълго време по телевизията на Силвио Берлускони. Кои звезди ще бъдат изпратени на горещия континент, обаче все още не е ясно.

За феновете на сериалите бТВ ще излъчат втория сезон както на „Революция Z“, така и на „Фамилията“. Освен това продуцентите Димитър Гочев и Димитър Митовски работят по своя нов проект – „Шестият ключ“ – сериал, който е мистъри трилър, вдъхновен от „Туин Пийкс“. Телевизията ще излъчва и своята версия на „Господари на ефира“, които ще се правят по оригиналния италиански лиценз.

Инфо: VsekiDen.com