Награди БГ Радио – списък победители

Победителите в Годишни Музикални Награди 2017 на БГ Радио

Кристиан Костов е големият победител на вечерта с четири статуетки

На 16 юни пред повече от 20 000 души на церемония в Благоевград се връчиха 15-ите Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2017.

Големият победител на вечерта без никакво съмнение е Кристиан Костов, който пя за първи път на живо на Наградите на БГ РАДИО след успеха си на Евровизия и получи четири статуетки от петте си номинации. В церемонията участва и израелският диджей Саги Абитбул, който гостува за първи път в България след двата си хита с български фолклорни мотиви. Международният му хит Stanga получи впечатляващото изпълнение на сцена и благодарение на Ансамбъл Пирин и Кукерската група от Струмско.

Ето и победителите, избрани от рекорден брой 25 000 слушатели на БГ РАДИО през двата етапа от гласуването:

БГ Песен – „Вдигам Level“ – Pavell & Venci Venc’ и Кристиан Костов
БГ Текст – „Не ти ли стига“ – Михаела Маринова – текст: Павел Николов – Pavell
БГ Албум – „Моменти“ – Графа
БГ Изпълнител – Кристиан Костов
БГ Изпълнителка – Поли Генова
БГ Дуо / Трио – Pavell & Venci Venc’
БГ Група – СкандаУ
БГ Дебют – Кристиан Костов
БГ Видеоклип – „I’m the Queen” – Gery – Nikol , реж. Николай Нанков
БГ Посланик – Кристиан Костов
БГ Вдъхновител – Йорданка Христова

Нови песни на церемонията представиха Б. Т. Р. – Моята сила, Поли Генова – Още, Криско – Bazooka, Михаела Маринова – Един срещу друг, Авеню и Любо Киров – Сънища без край, Михаела Филева и VenZy – Boycott и Мариана Попова – Аз съм любов, Pavell & Venci Venc’ – Само по татуси. Сред изненадите на вечерта бяха и събирането на група КАФФЕ, изпълнението на Гълъбо на Миро и завръщането на водещи на церемонията през 15-те години история на най-устойчивата и престижна музикална институция в страната – Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО. В помощ на Рафи на сцената в Благоевград стъпиха Любо Киров, Део, Орлин Павлов, Дичо и Орлин Горанов.

Тази година единствената статуетка, която се определя от eкипа на БГ РАДИО – наградата „Ана Мария Тонкова“ за БГ Вдъхновение – символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, бе връчена на Йорданка Христова. С Песен моя, обич моя в емоционално изпълнение на Михаела Маринова, Поли Генова и самата Йорданка Христова завърши и 15-ата церемония по раздаване на Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2017.

Като специални гости в церемонията участие взеха и Ваня Джеферович, Фънки, Иван Ласкин, Етиен Леви, Ники Илиев, Люси Дяковска, Саня Армутлиева.

Бъдете на честотите на БГ РАДИО, за да чуете най-интересните реплики и интервюта с победителите от Годишните Музикални Награди 2017 в Благоевград.

Снимки от церемонията –