Нана излекувана от рак, връща се в ефир?

Български лекари излекуваха звездата, пише вестник „Всеки ден“

След дълга борба с рака, най-сетне дойде и добрата новина – че обичаната от всички тв водеща Нана е добре и дори ще успее да се върне в ефир още в неделя, научи в. „Всеки ден“. Тревоги и съмнения за влошено здравословно състояние предизвика появата на Милен Цветков като водещ на „Съдебен спор” по Нова телевизия миналия уикенд, защото всички очакваха тя да се завърне на екран.

В края на юли Нана се прибра от Израел, където беше подложена на масирана химиотерапия. Тамошните лекари обаче не бяха открили огнището на рака и успяха да унищожат разсейките. Те не могли да направят нищо повече и за това водещата потърсила лечение у нас.

За щастие родните доктори се оказали по-добри дори и от колегите си в Израел и намерили източникъа на злокачествените клетки. Бучката се намирала в гърдата и била съвсем малка. Тя вече е отстранена с операция и при това се наложил съвсем малък разрез. След интервенцията Нана се подложила и на лъчетерапия, за да са сигурни лекарите, че разсейките са унищожени напълно и водещата вече е в ремисия. „Вече е добре, изглежда добре и ще се появи с цялата си прелест в телевизионния ефир. Много е щастлива, че е успяла в тежката битка и не се предаде въпреки изпитанията”, радват се нейните колеги.

Наскоро Нана изрази и възхищението си от онколозите в България, които са професионалисти на световно ниво. Тя даже показа стъкълца, на които са й правени изследвания, измислени в България и носещи цялата информация за болестта.

Нана води няколкомесечна борба с рака.

Още в началото, когато лекарите през февруари разбраха за злокачествените образувания, водещата обяви, че няма да се предаде и ще се бори докрай. Тя разказа за заболяването публично и на живо в предаването на Иван и Андрей за това как се е почувствала, когато е разбрала тежката диагноза, за реакциите в нейното семейство. Съдбата й трогна много българи и всички се надяваха, че водещата ще се пребори.

Водещата се опита да извлече и добрите страни от болестта си, ако това може въобще да се направи. Тя сподели, че е започнала е да забелязва дребни неща от ежедневието си, които до скоро не са й правили впечатление. „Тази болест може да те изгради като индивид, да те развива, богатство на емоциите, съвсем различна призма на отношенията с детето и съпруга ти, емоционално по-наситен ставаш”, заяви водещата.

В същото време обаче лечението е било свързано с много болка и мъчение. Дългите месеци на вливания на химически лекарства в организма й са го сринали напълно. Болките от това са много и тежки – от костите, та дори до ноктите на ръцете. „След първото вливане ти става лошо. Като казвам лошо, имам предвид много лошо. Завива ти се свят, гади ти се. Стига ти до гърлото. Някои повръщат. Вкусът в устата е отвратителен, метален. Нищо не можеш да хапнеш, изпитваш отвращение. Чувстваш се като натъпкан с олово. Нямаш никакви сили“, сподели водещата.

Когато загубила косата си, синът й Джейсън дори побягнал от нея. Нещо, което много разстроило Нана. Във връзка с това, че се е разделила с веждите и косата си, водещата обаче заяви: „Разделяйте се с каквото си поискате в живота, само не и със самия него”. Волята й да оздравее обаче победи и в крайна сметка всичко завършва добре. Нана има шанс да започне живота си наново и всички й стискат палци повече да не се срещне с коварната болест.

Инфо: VsekiDen.com

 
По темата: