Напусна ни Хачо Бояджиев, Валя Крушкина болна от рак

Тежки вести в рамките на няколко дни застигнаха БНТ. През изминалата седмица се разбра, че именитата журналистка Валя Крушкина страда от онкологично заболяване. На 23 април пък ни напусна емблематичният режисьор, директор и продуцент Хачо Бояджиев. Това е поредното от незаменимите имена в българската култура, които си заминават от този свят, а българското общество осъзнава, че нямат и наполовина достойни заместници.

От БНТ разпространиха следния апел, насочен към журналисти и зрители:

Обръщаме се към вас с апел за помощ и съдействие. Молим всеки, който има възможност да се включи в кампанията за набиране на средства за един от водещите журналисти на „По света и у нас” – Валентина Крушкина. Валя страда от тежко онкологично заболяване и спешно се нуждае от средства за лечение в чужбина.

Познавате я от напористите й репортажи и задълбочени интервюта в областта на енергетиката, икономиката и социалните проблеми. Тя е боец, който никога не се предава. Помогнете й да продължи да търси отговор на
въпросите, които ви вълнуват!

ПроКредит Банк (България) АД
BIC: PRCBBGSF
IBAN: BG12PRCB92301040660216 – в лева
IBAN: BG59PRCB92301440660210 – в евро

ВАЛЕНТИНА АСЕНОВА КРУШКИНА

Можете да помогнете и като изпратите дарителски смс на номер 17 777 за всички мобилни оператори с текст DMS VALYA.

http://bnt.bg/bg/news/usernews/74571/pomognete_da_spasim_valja

https://www.youtube.com/watch?v=tCjofroItcc

Поклон пред Хачо Бояджиев

Само няколко месеца след като навърши 80 години, почина големият телевизионен режисьор академик Хачо Бояджиев. За БНТ той ще остане създател на телевизионните стандарти.

Повече от 40 години от живота на Хачо са свързани с работата му за телевизията. За колегите си в БНТ той ще остане човека – епоха, професионалиста с безпогрешен нюх за качественото. За него правилата за производство и талантливите режисьори бяха двата основни фундамента на добрата телевизия.

Рядко изричаше похвали, често обаче критикуваше. Зрителите завинаги ще запомнят великолепните му Новогодишни програми, мюзикълите и постановките от Телевизионния театър, заснети под неговата режисура.

За служителите на БНТ ще остане като един от най-обичаните генерални директори на медията, който е познавал всичките си колеги лично.

Последното интервю, което Хачо Бояджиев даде за БНТ може да видите тук – http://bnt.bg/bg/news/view/68260/hacho_bojadjiev_intervu_s_klasika_po_povod_80_godishnija_mu_ubilej

Поклон пред паметта му!

 
По темата: