Насилствен брак в „Предай нататък“ по bTV

Три жени, три събди и три сбъднати мечти в „Предай нататък” тази събота по bTV

Тази събота „Предай нататък” ще припомни историята на Росица (излъчена на 9 март тази година), която разказа пред Наталия как е била превърната в затворник в собствения си дом от съпруга си, палестинец. След излъчването на историята, с екипа на предаването се свърза д-р Догмуш – председател на палестинската асоциация в България. Той помоли да бъдат внесени някои нови и различни щрихи към темата за браковете между българи и палестинци. По този повод две българо-палестински семейства придружиха д-р Догмуш в студиото на „Предай нататък”. Какво споделиха те, частен ли е случаят на Росица и какъв ангажимент пое д-р Догмуш към героинята, всичко това ще видят зрителите на bTV тази събота, 13 април, от 20.00ч.

44 годишната Анита е друга жена, чийто живот е изпълнен с поредица трагични събития. На 20 години тя заживява на семейни начела с 30 години по-възрастен мъж от нея. Поради огромната възрастова разлика, темата за деца остава табу в отношенията им завинаги. През годините Анита няколко пъти се опитва да прекрати отношенията си с този мъж, но последват заплахи от негова страна, отправени както към нея, така и към семейството й. Поставена в тази ситуация, Анита се примирява и остава да се грижи за него до смъртта му. За да покрие общите им дългове и да ремонтира жилището, в което живеят, тя е принудена да го продаде. След смъртта му обаче, бившата му съпруга слага ръка над това жилище. Малко след това Анита преживява още една несполучлива връзка, което я кара изцяло да загуби самочувствието си на жена. Каква е единствената искрица, която й дава надежда и я поддържа силна, какво я тормози и каква беше молбата на сестра й – Михаела (поръчителят на историята), екипът на „Предай нататък” ще сподели със своите зрители тази събота.

За финал Наталия ще разкаже историята на 25 годишната Корнелия. Преди години Корнелия претърпява автомобилна катастрофа, в следствие на която остава инвалид. Оттогава до днес тя определено усеща, че сега нещата са доста по-зле. Другата й надежда преди години била в присаждане на стволови клетки в Русия, но спънка естестевно се оказват парите. 3 години след катастрофата приятелят й Георги решева да поеме по свой път. Това се случва преди около година. Корнелия признава, че в началото е била шокирана от това негово решение, но сега вече е сигурна, че не може да се сърди на човек, който иска да устрои живота си по различен начин. Не го съди, нито за избора му, нито за катастрофата. В момента Нели живее с майка си. Трудно им е да се издържат. Инвалидната й пенсия е много ниска, а майка й не може да си намери работа. Другият им проблем е декубиталната рана, която Нели има вече трета година, която никой не успява да затвори. Майка й е силно притеснена и призовава всеки, който може да им помогне с нещо, да се отзове. Нели мечтае преди всичко да е здрава и всичко с близките й да е наред. Каква изненада подготви за нея екипът на „Предай нататък”, провокиран от нейния брат, зрителите ще видят на 13 април от 20.00 часа по bTV.

Гледай видео запис от предаването онлайн

 
По темата: ,