Наташа Ричардсън в „Бялата графиня“ по TV 1000 и още премиери

Нови филми през май по TV1000

Както винаги през този месец май можете да разчитате на TV1000 за страхотни филми. Приключете първия ден на работната седмица със забавление от висока класа, с участието на някои от най-добрите имена на Холивуд.

Започваме с продуцирания от Куентин Тарантино Адското пътуване, с участието на Денис Хопър. Тази модерна интерпретация на иконичните рокерски филми от 60-те години разглежда трима герои, Пистолеро, Джентълмена и Команча, и смъртоносните недовършени дела между тях.

Следва романтичната драма Бялата графиня, като действието се развива в Шанхай през 30-те години. Сляп американски дипломат развива интересни отношения с млада руска бегълка, която работи какво ли не, за да издържа аристократичното семейство на покойния си съпруг.

После идва американската комедийна драма от 2013 г. Спасителката. Някогашна отличничка на випуска, която приближава 30-те, се връща да живее при родителите си и установява, че решението ѝ има някои неочаквани последици.

Следва научно-фантастичния филм на ужасите Малибу: Атаката на акулите, история за цунами, което залива Малибу и донася със себе си и кръвожадна група от изключително опасни дълбоководни праисторически акули.

Ще имате и шанса да съберете цялото семейство и да гледате заедно две части на Деца шпиони в неделя, 25 май.

Адското пътуване
САЩ, приключенска екшън драма

Този филм, продуциран от Куентин Тарантино, изпълнява обещанието да е „кървав и наситен със секс разказ за рокерско отмъщение и разплата“. Модерна интерпретация на иконичните филми от 60-те години за рокери събира на едно място ветераните Майкъл Мадсън, Лари Бишъп, Дейвид Карадайн и неповторимият Денис Хопър, във война с член на враждуваща група рокери (Вини Джоунс, който е с невероятен американски акцент) заради смъртта на техен приятел.

С участието на: Лари Бишъп, Майкъл Мадсън, Дейвид Карадайн, Денис Хопър, Вини Джоунс
Премиера: понеделник, 5 май, 21.00 ч.

Бялата графиня
САЩ/Великобритания, романтична драма

Джеймс Айвъри е режисьор на тази историческа драма с участието на Ралф Файнс. В Шанхай през 30-те години София (Наташа Ричардсън) е бедна руска графиня, прогонена от страната си от революцията и гражданската война, като е принудена да работи като партнираща танцьорка и барманка, за да се издържа. Там се запознава със слепия дипломат Тод Джаксън (Файнс), който отваря изтънчен ресторант на име Бялата графиня и ѝ предлага да работи за него. С напредването на необичайните им взаимоотношения те се оказват разделени от японската инвазия в града.

С участието на: Наташа Ричардсън, Ралф Файнс, Ванеса Редгрейв, Лин Редгрейв, Хироюки Санада
Премиера: понеделник, 12 май, 21.00 ч.

Спасителката
САЩ, комедийна драма

Лий, която е почти на 30, води привидно перфектен живот в Ню Йорк. Но когато професионалният и любовният му аспект се сриват едновременно, тя се връща с родното си градче и потъва директно в живота си, какъвто е бил в гимназията. Веднага се нанася в старата си стая в родната си къща, излиза с приятели, които никога не са напускали града, и отново поема работата на спасителка, която е имала като гимназистка. Но докато Лий се наслаждава на отърсването от живота и отговорностите на възрастните и се впуска в любовна афера, тя поставя началото на верижна реакция, която обхваща най-близките до нея хора.

С участието на: Кристен Бел, Мейми Гамър, Мартин Стар, Алекс Шафър, Ейми Мадигън
Премиера: понеделник, 19 май, 21.00 ч.

Малибу: Атаката на акулите
Австралия/Канада, научно-фантастичен филм на ужасите

Когато цунами залива Малибу, донася със себе си и кръвожадна група от изключително опасни дълбоководни праисторически акули, които нападат спасителите в наполовина залятата им от вода кула, както и група строителни работници, оказали се пленници на наводнена къща.

С участието на: Уорън Кристи, Пета Уилсън, Челън Симънс, Соня Салома, Дейвид Листър
Премиера: понеделник, 26 май, 21.00 ч.