National Geographic прониква в най-строгия руски затвор

Специални неделни предавания по National Geographic Channel

1. Отблизо: Акция на ДЕА – 2-и октомври, 21:00 ч.

В изключителен достъп до американската агенция за борба с наркотиците, Нешънъл джиографик ни показва сенчестия свят на нелегалната търговия с оръжия. Чрез проследяването на безпрецедентна двугодишна операция за залавянето на един от големите търговци на оръжия Монзер ал Казар, ще ви отведем дълбоко в този черен пазар за милиарди.

2. Отблизо: Преследване на хитлеристки генерали 9-и октомври, 21:00 ч.

В либийската пустиня и на остров Крит, два експертни екипа разследват смелите военни планове на специалните част на Съюзниците за залавянето или убийството на нацистките генерали Ервин Ромел и Хайнрих Крейпе. Документалният филм показва екзотичните места, на които са се развивали тези военни операции. Впечатляващата графика помага за пресъздаването на смелата наземна операция и фаталните обстоятелства при престрелката в щабквартирата на Ромел. Очевидците говорят пред камерата с обезоръжаваща прямота, а вълнуващите възстановки улавят истинската драма на опасните им мисии. Това са историите на Съюзнически агенти, изпратени на тайна мисия да елиминират нацистката заплаха – истинските „Копилета”.

3. Отблизо: Най-строгият руски затвор 23-и октомври, 21:00 ч.

За първи път някой надниква зад стените на най-строгия затвор в Русия. В това едночасово предаване, с безпрецедентен достъп даден ни от руското Министерство на правосъдието, Нешънъл джиографик влиза в най-суровите затвори в Русия. От руския „Алкатраз” – затворът на остров Петак, до женски затворнически лагер, където убийци излежават присъдата си заедно с крадли – това е предаване, което ви отвежда дълбоко в системата на суперзатворите.

4. Отблизо: Ударна група 30-и октомври, 21:00 ч.

„Експлорър” има разрешение да се запознае с работата на антимафиотите, които издирват най-известните гангстери – в реално време. 20.04.2010 г. 14 члена на мафиотския клан Гамбино са арестувани в Ню Йорк. Обвинени са в десетки престъпления, включително рекет, наркотрафик, сводничество и убийство. Как те – и стотици други мафиоти – биват залавяни в действие от агентите на отдела за борба с организираната престъпност? Тези части са мозъкът зад всяка антимафиотска операция на Източното крайбрежие. Те никога не са споделяли начина си на работа – до сега.