Натурална и красива – Нанси печели Мис България 2013! /видео/

След драматичен вот русокосата Нанси от село Юнаците (Пазарджишко) успя да пребори във финалната петица Джулия, Адриана, Велина и Даниела.

Джулия от Пловдив остана втора, Даниела е трета в конкурса за красота.

Нанси ще е и българската представителка на Мис Свят в Индонезия.

Везните натежаха към Нанси в петък, 16 август 2013 г. Тогава в прочувствено видео цялата й сплотена рода от село Юнаците отправи видео послание в ефира на ТВ7. Идиличната, народна картинка разчувства зрителите, включително Мис България 2009 Антония Петрова. Тя бе гост в студиото на медията и се просълзи.

В същия материал волейболният национал Добри Димитров се обърна към дългогодишната си приятелка Нанси и й се обясни в силна любов в национален ефир. Русокосата красавица, претендентка за короната на „Мис България 2013”, прие изключително емоционално посланието на гаджето си и му заяви на живо в ефир, че е време за годеж пред цяла България.

Нанси и Добри обаче ще трябва да изчакат със сватбата, защото победителката ще трябва да остане госпожица поне още година и да поеме отговорностите на титлата. Годежният пръстен обаче би бил идеален аксесоар за една красива Мис България.

Коментарите във виртуалното пространство са позитивни, а Нанси грабна вниманието на аудитория още с първата си поява.

Русокосото момиче спечели 27,3 на сто от гласовете на всички, които участваха в избора на най-красивата българка за тази година. Още с влизането си в конкурса тя даде заявка да докаже, че макар да е селянка, не е селяндурка.

Веднага след края на шоуто, красавицата бе посрещната и прегърната от гаджето й – волейболният национал Добромир Димитров. „Не спираше да ми повтаря, че е бил сигурен в мен и че е знаел че аз ще спечеля, а аз самата още не мога да повярвам”, сподели Нанси.

Втора в класацията на зрителите остана красавицата Джулия от Пловдив. Тя взе 25% от вота. Трета е брюнетката Даниела с 22,4% от зрителските гласове. На четвърто и пето място се наредиха стюардесата Адриана и най-добрата приятелка на фолк певицата Райна – Велина, които получиха съответно 15,3% и 9,8% от гласовете на зрителите.

Общо 10 момичета бяха допуснати до финала на конкурса. Победителката беше определена на пищна церемония, по време на която кандидатките за короната дефилираха на сцена, оформена като старогръцки храм. Те се представиха в облекло, което изразява тяхната същност, по бански и в официални тоалети.

Качествата на кандидатките дискутираха Жени Калканджиева, Антония Петрова и Венета Харизанова. Всички те посочиха Джулия и Нанси сред своите фаворитки. Венета Харизанова обаче беше разочарована от четвъртото място на Адриана, която според нея заслужаваше короната най-много.

През 2013 година, за първи път в света, Мис на България бе изпрана чрез риалити шоуто, протекло в рамките на месец по ТВ7. Зрителите можеха да видят как изглеждат кандидатките без грим, как се държат в неформална обстановка, какви са техните качества и недостатъци.

На сцената на финала трябваше да излезе и рапърът 100 Кила, който се опита да помрачи празника на красотата, отказвайки да се съобрази със сценария, съгласуван с него преди седмици. Оказа се, че „звездният” певец е поел повече участия отколкото може да изпълни и иска да нанесе промени в най-очаквания финал в родния ефир това лято. Отказвайки да се съобразява с огромната продукция на шоуто, той се опита да извие ръцете на продуцентите и TV7. Професионализмът на целия екип обаче не допусна гала вечерта да се провали заради едно музикално изпълнение и преустанови всякакви отношения с рапъра оттук нататък.

ИНТЕРВЮ С ПОБЕДИТЕЛКАТА

Когато премина първоначалният шок от коронясването ти за Мис България 2013, кой беше първият човек, който те поздрави?

– Първият човек, който се втурна към мен беше сестра ми. Емоцията, която изпитвах в този момент обаче беше толкова силна, че дори не си спомням какво ми каза. Всички ме дърпаха, прегръщаха и целуваха. Беше като филм.

По време на риалитито сподели, че те е срам пред родителите ти от някои неща, които си казала и направила в Двореца. Какво ти споделиха те след награждаването вчера?

– Имах притеснения, да. Родителите ми обаче демонстрираха пълна подкрепа. Те винаги ще се държат така. Въпросът е аз как се чувствам. Не ми харесаха някои нещата, които казах и направих. Имаше моменти, в които се позабавлявахме в Двореца и изрекох неща, които не са присъщи за поведението ми. Всеки може да го направи, но беше важно да не го правя пред цяла България. Не бягам от отговорност и няма да се отрека от нищо, което съм направила, но ще се старая от тук нататък поведението ми да е безупречно.

Какво беше първото нещо, което ти каза твоят приятел Добри?

– Той през цялото време ми повтаряше, че е бил сигурен в моята победа и е вярвал, че аз ще се преборя за короната. Също така ми сподели, че е следил коментарите в страницата на Мис България и е прочел много положителни коментари за мен. Обясни ми, че нещата, които сме си мислили и преживявали вътре са били различни от настроенията навън. Аз лично до последно не вярвах, че ще спечеля. Когато трябваше да направя изявлението си пред зрителите ден преди финала, Джулия дойде при мен и ме посъветва да си повярвам и да проявя повече съмочувствие. Тя ме накара да насоча мислите си към това, че заслужавам короната. Смятам, че ако формата беше по-различен може би нямаше да спечеля. Хората най-вероятно ме избраха не заради някаква неземна красота, а заради качествата и характера, който нося.

В последния лайф преди финала ти спомена намерения за годеж. Наистина ли с Добри се замисляте за тези неща?

– Разбира се, че сме мислили и сме говорили по темата. Най-важното е, че помежду ни има огромно доверие и ние се чувстваме едно цяло, но ни е много рано за подобна стъпка. Моите думи бяха плод на емоция, защото в Двореца се бяхме заговорили за сватби и коя ще бъде първата, която ще мине под олтара. Аз опитах да се пошегувам, но взе, че стана сериозно.

Предстоят ти множество ангажименти и заминаване за Мис Свят в края на месеца. Какво искаш да направиш до тогава и как планираш да си починеш?

– Много ми се иска да имам няколко дни, които да отделя на моето семейство, за да им посветя цялото си внимание. И разбира се – поне един уикенд с моя приятел.

Как си представяш участието на Мис Свят?

– На първо място бих акцентирала върху това, че аз трябва да осъзная, че съм Мис България и да осмисля каква огромна отговорност нося. Предстои ми да израствам с всеки изминал ден. Още не усещам тежестта на короната, тъй като я нося едва от няколко часа, но съм убедена, че ми предстоят множество отговорности, които съм готова поема.

Като Мис България ти се ангажираш с каузата за решаването на проблема с бездомните животни. Какво планираш като стъпки в тази насока?

– Ще се опитам да популяризирам максимално въпроса и да спомогна за това хората да се замислят за този проблем. Каузата е отговорна и засяга обществен проблем, който така и не намира разрешение през годините. Нужна е задълбочена работа с институциите и наистина добре насочени мерки за това бездомните животни да намерят дом. Важно е да се работи за построяването на приюти и едновременно с това за превенция срещу насилието над животните. За съжаление институциите не правят достатъчно за решаването на този проблем, но аз ще се опитам да помогна и да инциирам поредица от събития, с които да активирам правилните действия.

Ти си втора година студентка. Как смяташ, че ще съвместяваш учението със задачите си като Мис България?

– В никакъв случай не мисля да загърбвам учението си и за мен то стои на първо място. Още повече, че като Мис България съм длъжна да се усъвършенствам във всяко едно отношение.

Частично е използвано инфо на VsekiDen.com

Гледай видео запис от предаването онлайн