„Най-добри приятели“ и „Историята на Колингсуд“ – виж по Евроком

Акценти от съботно-неделната филмова програма на Евроком, 30-31 януари 2010 г.

30 януари (събота), 21:30 часа
Най-добри приятели (Best Friends)
Драма-трилър, САЩ, 2005
В гл. роли : Меган Галахър, Клодет Минк, Баркли Хоуп, Лайъм Рейнджър
Режисьор : Майкъл Скот

Как бихте постъпили, ако най-добрата ви приятелка, която знае най-съкровените ви тайни, ви открадне съпруга, детето, и направи така, че те да ви изхвърлят на улицата?

Бет Фериър е щастливо омъжена млада жена – има прекрасен съпруг, хубав син и красив дом. Съседката й Клодия Хартнел е олицетворение на първа приятелка : мила, съчувстваща, добър слушател. Кой би предположил, че зад чаровната фасада на Клодия се крие ненаситна жажда да има всичко онова, което Бет притежава, че Клодия няма да се спре пред нищо, за да го получи?

Кой би предположил, че получената в детството травма ще прерасне в убийствена омраза?

31 януари (неделя), 21:00 часа
Историята на Колингсуд (The Collingswood Story)
Трилър, САЩ, 2002
В гл. роли : Стефани Дийз, Джони Бъртън, Вера Мадлин и др.
Режисьор : Майкъл Костанца

20-годишната Ребека Майлз напуска родния си град, за да учи в колежа в Колингсуд. Гаджето й Джони решава да я зарадва и й подарява компютърна камера, “уебкам”, за да могат двамата да поддържат пряка връзка дори на разстояние. Хазяите на Ребека заминават във ваканция, и с камерата Джони може да прави компания на младото момиче. В стремежа си да осигури развлечение на Ребека, Джони я запознава чрез уебкама с екстрасенса Вера, която да й разкаже бъдещето. Вера предупреждава момичето, че къщата в Колингсуд крие някаква мрачна тайна.

Проведеното от Джони и Ребека “разследване” в Интернет показва, че в дома на Ребека в Колингсуд може да е бил място на поредица от ритуални убийства. Търсейки доказателства за тази теория, Ребека се качва на тавана….

 
По темата: ,