Най-доброто от Франк Синатра за първи път в сборен диск

 ‘SINATRA: BEST OF THE BEST 

Новата колекция събира за първи път на едно място хитовете на американската икона, записани за компаниите Capitol и Reprise

Сборният албум съдържа 23 топ хита на Синатра за всички времена.  В луксозното двойно издание са добавени и концертни записи

За първи път най-великите изпълнения на Frank Sinatra, записани за Capitol Records и за собствената му музикална компания Reprise Records са обединени в една звездна колекция. Sinatra: Best of the Best излиза на 14 номеври в единична версия, както и в луксозно двойно издание, като и двете съдържат проникновени спомени за всяка песен, написани от Frank Sinatra младши.

Хронологично подреденото съдържание на Best of the Best започва с “I’ve Got The World On A String” от 1953 г., която е последвана от други 12 класики, които Sinatra записва за Capitol между 1953 и 1960, сред които: “Young At Heart”, “You Make Me Feel So Young”, “All The Way” и “Come Fly With Me”, както и песента на Sinatra, главна тема към филмите „Женени с деца” и „Любов и брак”. Включени са също 10 от най-големите хитове на легендарния изпълнител, издадени от Reprise между 1962 и 1980: “Night And Day”, “The Way You Look Tonight”, “Fly Me To The Moon (In Other Words)”, “Strangers In The Night”, “My Way”, “Theme From New York, New York” и др. Към 2CD версията на Best of the Best е и изключително търсения от години и неиздаван до този момент концертен запис от Сиатъл.

Frank Sinatra е един от най-известните, обожавани и влиятелни световни изпълнители на всички времена, с огромен музикален каталог, който е като саундтрак на нашия живот. Дълго време признаван за най-великия изпълнител на популярна музика в света, той е артист, наложил стандарт, следван от стотици други в момента. Освен певец, той е и актьор, студиен изпълнител, клубна и концертна звезда, радио и телевизионна личност и също продуцент, режисьор и диригент. Той има над 1500 записа и е участвал в 60 филма.

Обичан от всички артист повече от 60 десетилетия, Sinatra има 3 награди Оскар, 3 приза Златен глобус, 10 лични статуетки от Грами (общо са 20 за него и албумите му), както и награди от: ЕМИ, Пийбоди и от „Център Кенеди”. Щедър дарител на благотворинелни средства, той е удостоен от Академията за филмови изкуства и наука с престижната хуманитарна награда „Jean Hersholt”. Sinatra също е награден с Почетния медал на Президента и Златния медал на Конгреса, който е най-високата цивилна награда на Конгреса.

За Capitol Records Frank Sinatra издава първите си исторически „концептуални” албуми. Работата му с музикални продуценти като Nelson Riddle, Billy May и Gordon Jenkins и изпълнението на песните на Cole Porter, George и Ira Gershwin, и Rodgers и Hart го отличават значително от останалите певци на 20-ти век, а може би и на всички времена.

През 1960 г., великият изпълнител осъществява своята най-голяма мечта, като основава Reprise Records. Sinatra е сред първите, които осъзнават стойността на това артистите да притежават правата върху записите си. Новата звукозаписна компания му дава артистична и бизнес свобода, за която той мечтае през цялата си кариера.

В Reprise Sinatra си колабарорира с нови музикални продуценти като Johnny Mandel, Don Costa и Quincy Jones, както и създава албуми с Count Basie, Duke Ellington и Antonio Carlos Jobim.

През годините, когато прави записите си за Capitol and Reprise, Frank Sinatra изнася и множество концерти по цял свят и участва в хитови филми като: From Here To Eternity, Pal Joey, High Society и The Manchurian Candidate.

Sinatra изпитва огромно удоволствие и намира търсеното спокойствие в студийните записи, като веднъж споделя: „Обожавам да записвам музика. Бих могъл да правя само това. Никога не можеш да правиш само това, което ти харесва – не живееш на самотен остров, само на собствения си остров. Да запишеш песен почти се доближва до това, въпреки че, разбира се, продуцентът и оркестърът изиграват голяма роля в процеса. Но веднъж след като си започнал да пееш, си ти и само ти.”

Tina Sinatra си спомня атмосферата, която е витаела в студиото по време на записите на баща й: „Спомням си господството му, беше очевидно, можеше да почустваш етнергията му в стаята. Беше като магнит, всички погледи бяха насочени към него. Беше подобно на усещането, когато го видиш на сцена.”

Frank Sinatra – син с нежност си спомня легендарните сесии на баща си за Capitol и Reprise: „Всеки път, когато той записваше, имаше много високо ниво на възбуда, във въздуха се носеше тръпката от очакването. Всеки знаеше, че се прави най-добрия запис в света. Как можеха да пропуснат? Имаха най-добрия певец, най-добрия музикален продуцент, най-добрите музиканти, най-добрите звукозаписни инженери и най-доброто студио в града.”

Nancy Sinatra – дъщеря също си спомня вълненията около студийните записи на баща й в Capitol: „Присъствах на записите винаги, когато мога. Ходехме на обяд във вила Капри и след това карахме до Capitol. Присъствието на студийните записи беше всеки път като на концерт – беше най-горещия билет, който можеш да вземеш в ръцете си, фантастично изживяване. Той обичаше да има малка публика в стаята и всичко беше на живо. Оркестърът беше в стаята и затова всеки даваше най-доброто от себе си. Имаше магия в това студио и в тази сграда.”

Frank Sinatra е обявен за най-популярния артист на 20 век. Неговата слава и легиони от почитатели от цял свят надхвърлят всякакви възрастови и демографски граници. 

Sinatra: Best of the Best (CD)

1.  I’ve Got The World On A String

2.  My Funny Valentine

3.  Young At Heart

4.  In The Wee Small Hours Of The Morning

5.  Love And Marriage

6.  You Make Me Feel So Young

7.  I’ve Got You Under My Skin

8.  The Lady Is A Tramp

9.  Witchcraft

10. All The Way

11. Come Fly With Me

12. Angel Eyes

13. Nice ‘N’ Easy

14. Night And Day

15. The Way You Look Tonight

16. My Kind Of Town

17. Fly Me To The Moon (In Other Words)

18. It Was A Very Good Year

19. Strangers In The Night

20. Summer Wind

21. That’s Life

22. My Way

23. Theme FromNew York,New York

Sinatra: Best of the Best (2CD)

CD1: същото съдържание

1. Introduction/You Make Me Feel So Young

2. It Happened InMonterey

3. At Long Last Love

4. I Get A Kick Out Of You

5. Just One Of Those Things

6. A Foggy Day

7. The Lady Is A Tramp

8. They Can’t Take That Away From Me

9. I Won’t Dance

10. Sinatra Dialogue

11. When Your Lover Has Gone

12. Violets For Your Furs

13. My Funny Valentine

14. Glad To Be Unhappy

15. One For My Baby (And One More For The Road)

16. (Love Is) The Tender Trap

17. Hey! Jealous Lover

18. I’ve Got You Under My Skin

19. Oh! Look At Me Now

 
По темата: