Най-красивите дами на Европа кацат в Свети Влас!


България ще бъде домакин на конкурса за красота „Mrs European Union” в Свети Влас през септември

България спечели правото да бъде домакин на международния конкурс за красота „Mrs European Union”.  Той ще се проведе в началото на септември 2011 година в луксозния комплекс St. George на Свети Влас. Представител за България на „Мисис Европейски съюз” е госпожа Меги Савова, която е и собственик и продуцент на конкурса Мисис България. В ролята на домакин ще влезе Елена Караколева – Мисис България 2010, която спечели международната титлата „Mrs European Union” миналата година.

В тазгодишната надпревара ще участват най-красивите омъжени жени от страните членки на Европейския съюз. Те ще прекарат в страната ни една седмица, в рамките на която организаторите имат амбицията да ги превърнат в най-красивите посланици на родината ни. За тази цел се организира съпътстваща програма, която да ги запознае с историята, традициите, културата на страната и не на последно място с традиционното българско гостоприемство и умение да се веселим. Сред местата, които ще посетят, са легендарният Извор на победителите, Плиска и Велики Преслав.

Според философията на „Mrs Universe”, дамите, които представляват своите страни в състезанието за титлата, трябва да отговарят на много повече изисквания от това да са омъжени и красиви. Съвременната европейка е дама със самочувствие, кариера и семейство, която отстоява европейските ценности и е ангажирана с обществено значими каузи. Затова в задължителната конкурсна програма е предвидена кръгла маса, посветена на значимите за ЕС проблем, свързан с човешкитe права и ролята на жените в Европа днес.

Участничките ще се включат и в местни благотворителни акции.

Носителката на приза „Мисис Дама на годината”  Дарина Кръстева ща се погрижи за приятното пътуване на дамите  с нейната фирма за превози, Снежана Спасова и нейната винотека ще ги посрещнат с най-добрите български вина, а Мария Цонева ще ги окичи с нежността на истински перли. За конкурса вече се подготвя и специална серия бански костюми от компания, която облича конкурса „Мис Италия”.