Най-лошата майка в Америка с урок за българските „колежки“!

Най-лошата майка в Америка“ идва у нас

Преди няколко години една жена – Ленор Скинази, беше обявена за „най-лошата майка в Америка“, след като описа в „Ню Йорк сън“ защо е позволила на 9-годишния си син да се прибере сам с метрото, без дори да има мобилен телефон в себе си. Позицията й, че това е начин да позволи на детето си да е самостоятелно, предизвика вълна от възмущение, включително искания да понесе наказателна отговорност за поведението си.

Ленор Скинази, която е автор на книгата „Деца на свобода“ (Free-Range Kids), колумнист за The Washington Post и водещ на TV шоуто „Най-лошата майка на света“ по TLC, ще бъде гост на закриващото събитие на Дни на щастието на 18 юни, вторник, от 19 часа в Бетахаус, София.

Ленор ще разгледа темата как да отглеждаме децата си в безопасност, без да се вманиачаваме,  и ще говори повече за щастието на децата ни и как самите ние да бъдем по-доволни от себе си като родители. Тя вярва силно в едно: „никой не е перфектен родител и това е ОК!“.

Скинази, която завършва университета Йейл, разглежда в книгата си и силното влияние, което медиите и новините оказват върху възпитанието на децата и поставя въпроса дали днешното общество не е по-сигурно от това преди 20 години. Нейното движение за свободно отглеждани деца се бори с разбирането, че малките са постоянно застрашени от микроби, отвличане, падане, хулигани, непознати мъже или небиологично грозде.

В нейното едночасово предаване „Най-лошата майка на света“ по TLC Ленор посещава различно семейство всяка седмица, но не се занимава с излезли извън контрол деца, а родители, които понякога са толкова загрижени, че не позволяват на децата си дори като тийнейджъри да използват микровълнова печка, да ходят сами на училище или да играят в собствения си двор.

Лекцията на Ленор ще бъде на английски с осигурен превод. Бетхаус се намира на ул. Крум Попов 56 – 58, София. Входът е свободен. Дни на щастието се организира от фондация Credo Bonum за втора поредна година, а на 10 юни 2013 г. стартира и първото издание на фестивала в Пловдив с изложбата „Подходи към щастието“ в Баня Старинна, която продължава до 3 юли.

 
По темата: