Най-опасните летища на света заснети от „Хистори“

Хистори акценти през декември

ПЪРЛ ХАРБЪР: СЛЕД 24 ЧАСА – 7 декември от 22 ч.

Двучасов документален филм, посветен на ключовите събития след като президентът Рузвелт получава информацията, че Пърл Харбър е бил нападнат на 7-ми декемри 1941 г. Авторът Стив Джилън („Убийството на Кенеди”) попада на нови доказателства в библиотеката на Франклин Делано Рузвелт, които разкриват отровената паника, която обхваща Белия дом и разтърсва Америка.

НАЙ-УДИВИТЕЛНИТЕ ЛЕТИЩА – 17 декември от 21 ч.

Документален филм, който разглежда коварните условия на 10 от най-опасните в света летища, на които пилотите и екипажите водят постоянна битка за спокоен и безопасен работен процес, докато се справят с непредсказуем климат, труден терен, високи сгради и кратки писти, свършващи в пропастта. Двучасовата програма включва остров Гибралтар и Фуншал в Мадейра, заедно със затвореното в момента летище Кай Так в Хонгконг и Лукла в Непал.

ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА ИИСУС Рождество, 25 декмври от 21 ч.

ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА ИИСУС проследява екип от графични специалисти докато се опитват да съживят свещената реликва известна като Плащеницата, използвайки най-съвременен софтуер за триизмерно изобразяване. Мнозина вярват, че Иисус Христос е бил погребан в този древен ленен саван, по който има следи от кръв и бледо, призрачно изображение на мъж. С помощта на модерната технология ХИСТОРИ ще се опита да разкрие тайните на един от най-обсъжданите и противоречиви артефакти в света.