Не пропускай по bTV – нови филми в събота и неделя, 16 и 17 януари

Aнотации към програмата на bTV за 16 и 17 януари 2010 г., събота и неделя

СЪБОТА, 16 януари
20:00 ЧАСА
Лош късмет (Just My Luck)
Романтична комедия, САЩ, 2006
Режисьор: Доналд Петри
В ролите: Линдзи Лоън, Крис Пайн, Фейзън Лъв, Майси Пили, Брий Търнър, Дийн Семлър, Арнън Милчън и други

Ашли Олбрайт (Линдзи Лоън) е най-щастливата жена на света, човек, на когото се случват най-хубавите неща и който постига всичко без никакво усилие. Ако си купи лотариен билет, веднага удря джакпота. В Ню Йорк, където живее – един от най-натоварените градове, никога не й се налага да чака за такси. Има страхотна работа в престижна фирма. Всичко върви точно както тя иска. Освен това сега Ашли получава отлична възможност да напредне в кариерата си: наета е да организира бал с маски в центъра на Манхатън за звукозаписния магнат Деймън Филипс (Фейзън Лъв) и компанията му.

Джейк (Крис Пайн), от друга страна, е като магнит за лош късмет. Небето над него винаги е дъждовно, панталоните му са винаги пред разпадане по шевовете, а работата му е да почиства тоалетни в боулинг клуб. Но дори и с постоянна поредица от катастрофални събития, той има свои мечти. Той си мисли, че може да има своя шанс с откритието на рок бандата Макфлай. Ако Джейк може да се отърве от лошия късмет само за една нощ, той би могъл да се промъкне на бала с маски и да даде компактдиска на Макфлай в ръцете на Деймън Филипс.

В тази нощ, когато мечтите се сбъдват, съдбата изправя Ашли и Джейк заедно на дансинга. Мигновено привлечени един от друг, те споделят вълнуваща целувка… И късметите им се разменят.

Изведнъж роклята на Ашли се разпада. Нейният успех като че ли най-накрая свършва. Джейк тръгва към Филипс. Става така, че спасява живота на музикалния магнат и с това се появява шанс да превърне всичките си мечти в реалност.

Докато Ашли отчаяно се опитва да си възвърне късмета, който безгрижно е приемала за даденост, тя започва да разбира, че не е толкова важно да имаш успех, а да правиш онова, което наистина си струва. Тя открива също, че ключът към нейния единствен шанс да си върне късмета, е Джейк – човекът, който внезапно е променил съдбата й.

22:30 ЧАСА
Доорс (The Doors)
Романтична драма, мюзикъл, САЩ, 1990 г.
Режисьор: Оливър Стоун
В ролите: Вал Килмър, Мег Райън, Кайл Маклоклан, Майкъл Мадсен, Били Айдъл, Катлийн Куинлан, Кевин Дилън, Мими Роджърс, Майкъл Уинкот и други

Филмът на Оливър Стоун може да се счита за своеобразен знак на почит към трайната сила на музиката на The Doors. Но в същото време е и една предупредителна приказка за опасностите, които дебнат знаменитостите. Вал Килмър се превъплъщава в ролята на Джим Морисън, като филмът се фокусира върху живота на Морисън от дните му като студент в Лос Анджелис в началото на 1960 г. до смъртта му в хотел в Париж през 1971 година.

В първите дни на формирането на групата, Морисън е просто човек, отдаден на писането на поезия. След като става световноизвестен, той започва да злоупотребява с наркотиците и поведението му се променя драстично. Останалата част от групата – Рей Манзарек (Кайл Маклоклан), Джон Дензмор (Кевин Дилън) и Роби Кригер (Франк Уоли), се уморява от непрекъснатите закъснения на Морисън, броя на отменените записи и вечното пиянство на Джим. Но никой не може да му помогне, докато върви надолу в един ад на наркотици, алкохол, критики и депресия.

Актьорското превъплъщение на Вал Килмър е поразително. Дори истинските участници в групата на моменти не успяват да различат изпълненията на актьора от тези на Джим Морисън.

НЕДЕЛЯ, 17 януари
13:00 ЧАСА
Имало в едно друго време
(Twice Upon A Time)
Романтична драма, Фентъзи, САЩ, 1998
Режисьор: Том Еберхард
В ролите: Моли Рингуалд, Джордж Нюбърн, Елън Крауфорд, Роб Йънгблуд, Робърт Рингуалд и др.

Бет (Моли Рингуалд) е отегчена от живота си както в професионален, така и в личен план. Джо (Джордж Нюбърн) – нейният дългогодишен приятел, оказва натиск върху нея, за да сключат брак. Но има нещо, което липсва във връзката им – поне от гледна точка на Бет. Въпреки че тя обича Джо, е отегчена от живота им заедно. Докато Джо има намерение да стане „професионален студент“, Бет работи като сътрудник в телевизионна поредица, която изследва паранормалното. Бет е ядосана, когато научава, че гаджето й от гимназията – Ник (Роб Йънгблуд), който сега е национален бейзболист, току-що е обявил своя годеж.

В навечерието на деня на благодарността, Джо убеждава Бет да забрави тревогите си и да отиде с него на романтичен уикенд. Денят на благодарността не е много приятен празник за Бет, защото майка й Пег (Елън Крауфорд) е починала на този ден, когато Бет е била малка. Но тя неохотно се съгласява да отиде с Джо. След вечеря, Джо насърчава Бет да си пожелае нещо. Тя тихо си пожелава нов живот.

На сутринта Бет открива, че животът й се е променил по много странен начин. Тя е заобиколена от същите хора, но в различни роли. Бет си спомня един епизод от шоуто, в което работи – за наличието на паралелни вселени – и разбира, че тя е попаднала в едно паралелно измерение!

На първо време всичко изглежда страхотно. Бет е омъжена за Ник, тя е успешен продуцент, а майка й не е починала от рак, а е жива и здрава, защото в паралелния свят има ваксина срещу рак. Все пак, Бет усеща странно чувство на празнота. И когато открива, че в този свят Алана се среща с Джо, започва да ревнува. Виждайки Джо в нова светлина, тя си спомня защо се е влюбила в него. Сега тя осъзнава, че Джо има много потенциал. Тя го е пренебрегвала, докато той я е подкрепял във всичко. Бет е отчаяна, защото мисли, че никога няма да бъде в състояние да се върне към стария си живот. Но среща пианист (в ролята е Робърт Рингуалд, баща на актрисата Моли Рингуалд в истинския живот), който е от нейния свят. Тя приема съветите му да пресъздаде възможно най-точно нощта, в която се е пренесла в паралелния свят. Дали обаче не е твърде късно?

15:20 ЧАСА
Паднали ангели
(Fallen)
Фентъзи драма, САЩ, 2006
Режисьор: Микаел Саломон
В ролите: Пол Уесли, Фернанда Андраде, Куиси Еймуей, Елизабет Лейки и други

Това е първата част от трилогията, създадена по книгата на Том Сниегоски. „Паднали ангели” разказва историята на наскоро осиновения тийнейджър сирак – Аарон, и търсенето на неговата самоличност. На осемнадесетия си рожден ден Аарон научава от Камаел, че е Изкупителят на падналите ангели – тези, които са изгонени от небето по време на войната с ада.

Изкупителят трябва да може да даде опрощение на падналите ангели за греховете им, така че те да могат да се върнат отново на небето. Камаел е там, за да защити Аарон от Великите сили – тези ангели, които хващат децата на падналите ангели.

Аарон сега трябва да се справи с новопридобитата си свръхестествена сила и с ръководителя на Великите сили, който е там, за да го унищожи.

20:00 ЧАСА
Джеймс Бонд: Само един свят не стига
(The World Is Not Enough)
Великобритания/САЩ, 1999
Режисьор: Майкъл Ейптид
В ролите: Пиърс Броснан, Софи Марсо, Робърт Карлайл, Роби Колтрейн, Денис Ричардс

Джеймс Бонд се опитва да спре международен терорист, който планира да разруши Истанбул, за да получи монопол над петрола.

Когато Електра Кинг (Софи Марсо) успява да избяга от похитителя си Ренард (Робърт Карлайл), Джеймс Бонд (Пиърс Броснан) възстановява откупа и го връща на бащата на Електра, който е петролен магнат. Куфарчето с фалшифицираните пари избухва и убива Кинг. Бонд се чувства виновен и се нагърбва със задачата да защити Електра и газопровода, преминаващ през Каспийско море, който е собственост на убития.

Така че, когато Ренард открадва атомна бомба, Бонд се съюзява с експерта по оръжия д-р Джоунс Крисмас (Денис Ричардс), за да върне бомбата. Бонд обаче не разбира, че е измамен от красивата Електра, която е убила баща си и е съблазнила Ренард като част от плановете й да взриви Истанбул и така да направи газопровода на баща си единствен източник на петрол в региона.

 
По темата: , ,