Неприлично хитови филми – в събота и неделя по „Нова“!

Акценти от филмовата програма на Нова телевизия за събота и неделя, 16 и 17 януари 2010 г.

16 януари, събота, 20.00 часа
Лара Крофт Томб Рейдър: Люлката на живота (Lara Croft Tomb Raider: The Cradle Of Life)
2003 / САЩ, Германия, Япония, Великобритания
Режисьор: Ян Де Бонт
В ролите: Анджелина Джоли, Джерард Бътлър, Ноа Тейлър, Киаран Хиндс, Крис Бари, Джимон Хунсу и др.
Жанр: Екшън

Както и предшестващите издания на Лара Крофт, филмът изобилства с впечатляващи каскади. Новата задача на Лара е да открие митичната Кутия на Пандора и да спаси света от злите помисли на Джонатан Райс. По време на приключенията тя се бори с акула, „приземява се“ върху хеликоптер, а в най-зашеметяващата сцена във филма скача от небостъргач. Екшън сцените са завладяващи.

Този път Жоли доказва, че зад прилепналите блузки и късите панталонки на Лара има нещо повече. Тя носи филма на крехките си рамене с комбинация от изящество и сила, независимо дали е обула панталони или носи елегантно кимоно.

17 януари – неделя – 12.45 часа
Аладин и завръщането на Джафар (Return of Jafar)
1994 / САЩ
Режисьори: Тоби Шелтън, Тад Стоунс, Алън Заслов
Жанр: Анимация

Аладин се приспособява към новия си живот във висшето общество. С принцеса Жасмин все още не са женени, но натискът в двора вече се усеща. Отгоре на всичко, Яго идва с молба за помощ, а никой не се радва, че го вижда. Нещата започват да се нареждат, когато Джинът се завръща от околосветското си пътешествие. Междувременно черната лампа на Джафар е открита от един малоумен престъпник на име Абис Мал. Джафар го използва, за да отмъсти на Аладин и приятелите му.

17 януари, неделя, 14.00 часа
Професия зет (Son in law)
1993 / САЩ
Режисьор: Стийв Раш
В ролите: Поли Шор, Паула Джорджино, Уолтър Уорнър и др.
Жанр: Комедия

Придобило вкус към колежанския живот и драстично променено фермерско момиче се завръща вкъщи за ваканцията по повод Деня на благодарността заедно с най-добрия си приятел, превзет купонджия, който определено е като риба на сухо в малкото фермерско градче.

Ребека завършва гимназия в родния си град и заминава в слънчева Калифорния да учи. Там среща Кроул – ексцентричния вечен студент, който й помага да се приспособи. За Деня на благодарността Ребека се прибира вкъщи – много променена и с Кроул. Семейството и приятелят й от гимназията Травис са обезпокоени от това странно приятелство, но объркването става още по-голямо, когато, за да избегне предложението за брак на Травис, Ребека обявява, че вече е сгодена за Кроул.

17 януари, неделя, 16.00 часа
Мистър Бийн (Bean)
1997 / САЩ, Великобритания
Режисьор: Мел Смит
В ролите: Роуън Аткинсън, Сър Джон Милс, Харис Юлин, Бърт Рейнолдс, Питър Макникъл, Памела Рийд и др..
Жанр: Комедия

Кинодебютът на популярния британски комедиен ТВ герой – Мистър Бийн. Сега той е в Америка, готов за нови безумни и забавни приключения. За да се отърват от него в Англия, го изпращат в Калифорния да представя картината “Майката на Уистлър”, въпреки че не знае нищо за изобразителното изкуство…

17 януари, неделя, 20.00 часа
Съучастникът (Collateral)
2004 / САЩ
Режисьор: Майкъл Ман
В ролите: Том Круз, Брус Макгил, Джейми Фокс, Марк Ръфало, Джейда Пинкет-Смит и др.
Жанр: Екшън

Таксиметров шофьор поема на пръв поглед обикновен клиент на нощна обиколка из Лос Анджелис, докато не се оказва, че този достолепен мъж с костюм е наемен убиец! Това ще бъде пътуването на живота му!

Том Круз е изключителен в ролята на хладнокръвния убиец, а Джейми Фокс се въплъщава превъзходно в ролята на добродушния таксиметров шофьор.

17 януари, неделя, 22.20 часа
Маркъс (About A Boy)
2002 / Великобритания, САЩ, Франция , Германия
Режисьор: ПОЛ УАЙЦ, КРИС УАЙЦ
В ролите: Хю Грант, Николас Хоулт, Тони Колет, Рейчъл Вайс, Виктория Смърфит и др.
Жанр: Романтична комедия

Романтична комедия, претворена на екран от създателите на „Дневникът на Бриджит Джоунс“, по бестселъра на Ник Хорнби „About a Boy“. Уил Фрийман /Хю Грант/ предизвиква завист във всеки мъж – той е красив и богат ерген-лондончанин, кара бърза кола, радва се на необвързващи връзки и на 38 години е освободил живота си от всякакви отговорности.

От всичко Уил най-много мрази децата, но в търсенето на неангажирани млади жени е готов на всичко. Той си измисля въображаем син и започва да посещава сбирки на самотни родители. Така се среща с 12-годишния Маркъс – страхотно хлапе, което преобръща живота му и довежда до невероятно смешни резултати. Уил учи Маркъс на различни „хватки“, а Маркъс му помага „да порасне“. Филмът е съпътстван от фантастичен саундтрак, написан специално от Бедли Драун Бой.

 
По темата: ,