Несрин и Айча от „Млечният път“ в живота са приятелки

Мелек от „Млечният път” чете руски класици в оригинал

В излъчвания по Нова ТВ сериал тя и Айча Бингьол имат сложни взаимоотношения като майка и дъщеря, но в живота са добри приятелки…

За да изпълни ролята на Мелек в излъчвания по Нова ТВ сериал „Млечният път”, Несрин Джавадзаде  отказала няколко предложения за главни роли. Точно тогава младата актриса била много търсена, след като спечелила наградите за най-добра актриса на три турски филмови фестивала през 2008 г. с ролята си в игралния филм „Осемте дни на Дилбер”.

Успехът ми не е случаен. Учих кино и телевизия, а също и режисура. Спечелих стипендия на Берлинския филмов фестивал и учих актьорско майсторство.

Знам четири езика

казва Несрин. Тя е родена в Баку, но пристигнала на 11 години в Турция. Все още смята руския за майчин език и чете в оригинал руски класици.

И досега  Несрин разговаря с майка си, която е детски лекар, на руски, въпреки че семейството й е азерско. Азерски, както и турски, започнала да учи след пристигането си в Турция. Първите години били много трудни, но тя се амбицирала, завършила престижен лицей в Истанбул с отличие, а турският й език й е като роден. За снимките на „Има пожар” това лято взе уроци и по кюрдски.

Несрин не се е отказала да застане и зад камерата

Тя има вече пет късометражни и един документален филм. С един от тях е спечелила и стипендията си на Берлинаре.

В свободното си време се старае редовно да спортува, гледа много филми, понякога гледа и телевизия, като предпочита състезанията от рода на „Стани богат”.

Любопитно е, че в „Млечният път” Несрин и Айча Бингьол (Евсет) имат сложни взаимоотношения като майка и дъщеря, но в живота са добри приятелки и често излизат да се забавляват заедно. Дружбата им започнала на снимачната площадка на „Млечният път”, а разликата помежду им е само седем години.

Айча, която, когато получила предложението за драматичната роля на Евсет, нямала 35 години, силно се колебаела дали да приеме, тъй като

героинята й била доста по-възрастна от нея

Сценаристите и режисьорът дълго я убеждавали, че търсят лице като нейното и тя приела предизвикателството. Айча споделя, че е работила много по ролята, защото героинята й е много различна от нея. Много обикнала Евсет, защото тъгата и раните й докоснали дълбоко сърцето й.

След „Млечният път”, където направи силно впечатление с играта си, Айча Бингьол изпълнява главната роля в един от най-нашумелите в момента турски сериали „Животът така минава, че…” За изпълнението си тя получи наградата „Златната пеперуда” за най-добра телевизионна актриса тази година.

На галата за раздаването на наградите актрисата, която обикновено е със спортни и семпли дрехи, се появи  като истинска звезда в елегантен тоалет на моделиерката Дилек Ханиф и с диамантени

бижута за 80 хиляди долара

Тя беше придружавана от двама бодигарда на фирмата, от която бе наела бижутата.

Последните две роли – в „Млечният път” и в „Животът така минава, че…” направиха Айча Бингьол звезда, но тя има вече завидна кариера като театрална актриса, а гласът й е познат на всеки в Турция от дублажа на игрални и анимационни филми и озвучаването на реклами.

С гласа на Айча говори Кейт от „Изгубени”

а последният анимационен филм, който озвучи е ”Ледена епоха” 3. Айча много харесва работата си в дублажа. Започнала като студентка, за да си изкарва пари за харчене, но след това работата много й харесала. Особено я забавлява дублирането на анимационни филми.

Айча искала да стане актриса още като дете. На 11 години изпълнила малка детска роля в професионален театър и миризмата на сцената попила в кръвта й. Семейството й обаче имало други планове и по желание на баща си започнала да следва химия.

Още в първи курс разбрала, че от нея няма да излезе химичка,

явила се тайно на изпити в театралната академия

и чак когато била приета, се изправила пред близките си и заявила: „Ако искате да бъда щастлива, разрешете ми да стана актриса”. Още във втори курс започнала да работи в професионален театър и досега сцената остава голямата й любов.  Има десетки роли и няколко престижни театрални награди.

Това лято, вместо да почине между двата сезона на „Животът така минава,че…”, Айча прекара на снимачната площадка. Тя изпълнява главната роля в игралния филм „Не мога да заспя, докато луната нараства”, където пак е майка, но този път на Хазал Кая, позната на зрителите от излъчвания по Нова ТВ „Ангел спасител”. Филмът ще излиза по екраните в Турция на 4 ноември.

Засега Айча Бингьол

успява да запази личния си живот от медиите

Тя е омъжена за колегата си Али Алтуг – театрален актьор, с когото са заедно от 14 години. Иска вече да стане майка и в живота, но многобройните й ангажименти не позволяват. „Какъв е смисълът да имам бебе, ако не бъда с него”, казва Айча. В малкото си свободно време обича да си стои вкъщи, да чете книги и да се усамотява на спокойно местенце.

Айча се определя сама като много енергична и работлива, обичаща живота, но признава, че понякога изпада в  депресия.

 
По темата: