„Невероятни инженерни грешки: решения“ – от Discovery Channel

Discovery Channel показва едни от най-големите недоразумения в областта на инженерството в новата поредица „Невероятни инженерни грешки: решения“

Предаването започва от 22-ри август, за да представи, анализира и открие причината за пропуските

Новата поредица Невероятни инженерни грешки: решения“ представя, анализира и решава най-невероятните инженерни грешки в света. От 22-ри август, от 20:00 ч., по Discovery Channel водещият Джъстин Кънингам и неговият екип ще изследват известни недоразумения в областта на архитектурата и строителството, за да намерят най-подходящия начин, по който да поправят грешките, направени от създадетителите им. Предаването доказва, че дори големите умове понякога грешат – от летище, което потъва във водата, през път за милиони долари, който не води до никъде, до вятърни турбини, които има опасност да паднат във водата и най-голямата машина за прокопаване на тунели, която се заклещва в земята.

„Имаше моменти, в които буквално оставах с отворена уста, удивен от обектите, които виждах и хаоса, който местните понасяха,” споделя водещият Джъстин Кънингам. „Хората, които трябваше да се справят с проблема на място, са вдъхновяващи и за мен беше чест едновременно да работя, но и да се уча от тях при всеки следващ проект”.

Джъстин Кънингам има опит като аерокосмически инженер и технически журналист – комбинация, която му позволява да разкрие на зрителите науката зад масивните постройки. Всеки епизод на „Невероятни инженерни грешки: решения“ показва инженерни проекти от различни краища на земята с катастрофален край – Шотландия, Италия, Бразилия, Япония.