Ничия земя по Нова / онлайн – смъртта на сестри Белнейски 12 години по-късно

Ничия земя – есхумация на истината

В края на януари 2006-та страната беше потресена от новината за смъртта на двете сестри Белнейски от Пазарджик. Осем години бяха нужни на полицията, прокуратурата и съда, за да посочат категорично извършителя – Лазар Колев.

Разплетена ли е обаче загадката? Подозренията за втори извършител остават, но и не само тези.

Тази събота, 14 април, в “Ничия земя” Даниела Тренчева ни среща попрегънатата от тъга, вини и съмнения майка на момичетата – Фани Белнейска. Ще ни покаже и бастуна на нейното живеене – осиновената й дъщеря Мария.

За първи път толкова откровено за мъката, надеждата, новото дете, смъртта на съпруга й и версиите за неразкрит убиец…

“12-годишната мистерия, която се заплете с жестоките изнасилвания и убийства на сестрите Белнейски, съсипа няколко живота – на останалите живи. Ако е вярно, че едно престъпление винаги остава следи – тук категорично следите са освен генетични, но и душевни, но оставени с такава бруталност, че трудно се разграничават нормалности.

Показаваме ви остатъците от едно семейство, което е толкова силно скрепено от преживелици, че да им завидиш – за скрепяването. От преживелиците – пази, Боже! Жалко, че цената на общата им прегръдка е тази, която плащат – загуби на ближни.

12 години по-късно въпросът вече не опира до поредно ровене в мъката на майката и в паметта на децата, но все още опира в изравянето на истината. Нейната есхумация е винаги разрешена.”

“Ничия земя”, 14 април, събота от 18:00 часа

Гледай видео запис от предаването онлайн

Видео анонс –