Ние, нашите и вашите – сериал от Нова телевизия

“Ние, нашите и вашите” е новият български сериал на NOVA

Режисьорът Димитър Гочев и неговият екип ще реализират комедийната драма, която тръгва по NOVA през пролетта

Новият български сериал на NOVA е поредната изненада за зрителите тази пролет. Комедийната драма „Ние, нашите и вашите” ще събере две съвършено различни семейства в една истински забавна история за втория шанс.

Двама влюбени на средна възраст, пет деца и тъща под един покрив – запознайте се с новосъздаденото семейство Иванови. Лили е първата любов на Христо, а Христо – нейната първата любов. Между първата им целувка и сватбата им са минали повече от 20 години, през които двамата имат по един брак зад гърба си и общо пет деца – две дъщери за Лили и трима синове за Христо. Има и още едно предизвикателство пред тях – главната героиня Лили се завръща не само при първата си любов, но и в родната България, защото с предишния си съпруг е живяла в Гърция и Англия.

Възможна ли е любовта и още по-важно – възможен ли е бракът, след като веднъж си се опарил? Непосилен товар ли са пет различни по възраст и темперамент деца? Какво ражда сблъсъкът на поколенията и достатъчна ли е любовта, за да изглади недоразуменията, особено когато освен възрастта, разлики има в социалния статус, интересите и разбиранията за живота на героите? И какво е да се върнеш в родината си, търсейки своето място и истинската любов?

Резултатът от 5 на 0 в полза на миналото или на бъдещето ще бъде?

“Ние, нашите и вашите” търси отговори на тези и много други въпроси с широка усмивка, оптимизъм и надеждата този път всичко да се нареди и късметът на семейство Иванови да проработи.

Според официалната статистика в България 47% от браковете завършват с развод, а над 2 000 000 българи живеят или са живели за известно време в чужбина, затова темата на “Ние,нашите и вашите” е естествено близка до зрителите, а позитивизмът на сериала ще зарадва изострения глад за “добри новини” на аудиторията.

Сериалът е творческа адаптация на хитовата испанска поредица “Los Serrano”, която има международен успех в над 20 страни. Продуцент е екипът на Димитър Гочев, в чиято професионална биография са записани имената на едни от най-успешните български сериали. Той залага на своя авторски подход и прочит на оригиналната версия, така че да я направи максимално близка до българския манталитет, начин на живот и хумор. Любими български актьори ще изиграят възрастното и средното поколение, а творческият екип е сигурен, че детските и младежките роли са поверени на бъдещи звезди.

Ситкомът има и американски аналог, известен у нас, защото е излъчван от няколко канала под името “Стъпка по стъпка”. Главните роли в него се изпълняват от Патрик Дъфи и Сюзан Сомърс.
“Ние, нашите и вашите” ще стартира по NOVA още през март.

Кастингът за актьорите все още върви и се очаква снимките на новата продукция да започнат този месец. В главните роли ще има известни актьори, участвали в други български сериали. Поканен бил Башар Рахал, но още не се знае дали е приел.

За заснемането на сериала Нова тв обяви конкурс. За участие в него са били поканени 4-ма продуценти – Нико Тупарев, Евтим Милошев, Магърдич Халваджиян и Краси Ванков, съобщава “24 часа”. Очевидно е бил избран Тупарев, тъй като адаптацията ще се снима от неговата продуцентска къща “Олдскул”. Към него се е присъединил и Димитър Гочев – режисьорът, който дълго години беше съдружник с Димитър Митовски. На практика той ще е изпълнителен продуцент на сериала, разказаха запознати със снимките.

Главен сценарист е Теньо Гогов, който преди години работеше в сценарния екип на “Шоуто на Слави”, а след това и за “Комиците”. Сценарият за “Ние, нашите и вашите” се пише в момента и се очаква да бъде завършен през март. Дотогава снимките на първите епизоди ще са започнали, тъй като Нова тв планира да завърти филма скоро като част от пролетната си тв схема.

Частично по инфо на вестник 24 часа