Ники Кънчев лъсва по червени токчета на пъпа на София – снимка

Компания ще му правят още звезди от „занаята“

Ники Кънчев стана лице на кампанията „Извърви километър в нейните обувки” и ще се присъедини към другите популярни българи, обули токчета, за да покажат подкрепата си към жените, жертви на насилие. Той ще тропа с червени дамски токчета из центъра на столицата в събота.

Смелите мъже, които на 8 март ще видите в “нейните” обувки, са журналистът Драгомир Симеонов, спортният коментатор Камен Алипиев и още много лица от бизнеса.

„Извърви километър в нейните обувки“ цели да привлече общественото внимание към сериозния проблем с насилието срещу жени в страната, и да повиши информираността по темата. Всяка година през март все по-голям брой мъже по света и техните семейства се присъединяват към инициативата. Организаторите припомнят, че по данни на Алианса за защита срещу домашното насилие всяка 4-та жена у нас е жертва на домашно насилие.

Шествието “Извърви километър в нейните обувки“ тръгва в 12.00 ч от „Аптека” (кръстовището на булевардите „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“ в София), и ще стигне до ул. „Солунска”.

 
По темата: