Николета печели Мис Бургас навръх именния си ден – снимки

Именячката Николета Ангелова е новата Мис Бургас България 2013

Бургас вече има своята нова кралицата на красотата. Навръх Никулден в петзвездната обстановка на гранд хотел и СПА „Приморец” за Мис Бургас България 2013 г. беше избрана именячката Николета Ангелова. Короната и лентата й бе връчена от друга красива българка – шефката на модна агенция „Визаж” и единствен лицензиант и организатор на конкурса Мис България – г-жа Евгения Калканджиева. Миналогодишната Мис Бургас – Полина Добрева също не пропусна да изкаже своето послание към настоящата Мис, предавайки и короната.

Николета получи правото да представя града ни на конкурса Мис България 2014. Тя бе наградена и с ваучер за езиково обучение, ваучер от Клиника за пластична хирургия на стойност 2000 лв, и много други подаръци. Освен, че грабна короната, тя си тръгна и с приза „Лице на градн хотел и СПА „Приморец”. Момичето е ученичка в ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров”, но мечтае да се занимава с мода и в бъдеще.

Подгласнички на 16-годишната красавица станаха Неделина Маргенова на второ място и Веселина Шамлийска на трето.

Наред с отличените красавици за първите три места, две награди в конкурса получи и Мария Бакалова. Тя бе  единодушно  избрана за лице на Публиката и лице на вестник „Черноморски фар“. Със специална лента на Мис Есто- Бургас си тръгна и Анна Вакрилова, приза „Мис добро сърце” бе пък за Хрисияна Ангелова.

Участничките дефилираха в три тура облечени в спортно-елегантни дрехи, бански костюми и вечерни тоалети. Изяществото в завършения вид на моделите се дължеше на уникалните бижута с марка „Сваровски”.

Сред звездното жури се отличиха Евгения Калканджиева, топ моделът Теди Велинова и половинката и д-р Енчев, Любен Дилов син. Сред гостите на вечерта бяха забелязани куп популярни имена от българския шоу бизнес като продуцентът Нико Тупарев, Йордана Димитрова, Мисис България 2012, Кремена Халваджиян, голяма част от екипа на „На Кафе”, Мис Созопол 2013 Александрина Цветкова, както и  местни бизнесмени и общественици.

Водещи на събитието бяха Зейнеб Маджурова и Павел Владимиров, а за настроението на гостите се погрижиха Красимира Иванова и Мария Хаджиатанасова.

Организаторите на конкурса останаха верни на идеята събитието да мине под знака на благотворителността. По време на бляскавия спектакъл на търг бяха продадени три картини, измайсторени от малките творци в  целодневен център за деца с физически и умствени увреждания „Св. Никулай Чудотворец” Бургас.

„Благодаря на д-р Енчев, г-жа Елена Кристиано и г-н Димитър Добрев, за щедроста им. Събраните средства ще отидат в сметка за закупуване на лимфодренажен уред, който спомага за ранна диагностика и лечение на рак. Той ще бъде разположен в новия онкологичен център на града ни и се надявам да помогне на много хора.” – споделя организаторката Ваня Кирова.