Николо Коцев се завръща за турне в страната – води Brazen Abbot!

Николо Коцев, Джо Лин Търнър и Brazen Abbot на турне в България

Световноизвестните музиканти с три концерта у нас през септември

Групата на най-успелия в световен мащаб български рок музикант Николо Коцев отново тръгва на турне у нас. Планирани са три концерта: във Варна (15 септември – „Летен театър”), Пловдив (16 септември – „Античен театър”) и в София (18 септември – зала „Христо Ботев”), а организатор е Nitrax Productions.

Виртуозният китарист от дълги години работи с вокалиста на легендарните групи „Рейнбоу” и „Дийп Пърпъл” Джо Лин Търнър. В студио Николо винаги ползва трима вокалисти, но за концертна дейност изборът му пада върху Търнър, както ще се случи и този септември.

Първото турне на „Брейзън Абът” в България през 2003г. остана незабравимо за хилядите фенове на групата. Няколко години по-късно, през 2007 г., „Брейзън Абът” бяха поканени за хедлайнери на рок-фестивала „Беркрок” в Берковица, където над 7 000 фенове се стекоха, за да чуят групата.

В настоящата 2010г. Николо и групата му Brazen Abbot в състав Джо Лин Търнър (вокал), Дейв Найт (барабани), Уейн Банкс (бас) и Нелко Коларов (клавишни) обещават още едно незабравимо предизвикателство за феновете и с нетърпение очакват новата си среща с тях през септември.

„С първото ни гостуване в България една моя мечта се сбъдна. Няма да забравя началото на турнето ни във Варна, вълнението от екзалтираната публика под проливния дъжд в града под тепетата и пукащата се по шевовете зала Христо Ботев. Успешното ни гостуване на „Беркрок” през 2007 г. бе доказателство, че в България имаме хиляди фенове. На това турне ще изпълним няколко парчета, които не сме свирили досега на сцена. Освен оригинален материал на „Брейзън Абът” ще прозвучат и хитове на „Рейнбоу” и „Дийп Пърпъл”. Подгответе се за 2 часа здрав рок…..!”, споделя Николо Коцев по повод предстоящите концерти.

За Николо Коцев

Николо Коцев е работил с едни от най-големите имена в хард – рока. Той е автор и продуцент на уникалната рок опера за пророка Нострадамус, която му носи световно признание. Освен  тази творба, която е украсена с гласовете на Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Йоран Едман, Йорн Ланде, Дуги Уайт, Алана Майлс и Сас Джордан, през 2009г. Николо създава традиционната опера „Джоел”, която го превърна и в първия български композитор на когото чуждестранна фондация възложи написването на опера. От седем години той е и музикален директор на концертната дейност на Робин Гиб от „Би Джийс”, с който също бе на гастрол в България.

Струнният ас е популярен и със своите албуми: „Double Density“ (1992) и „Thought For Food“ (1993), записани с бандата Балтимор, както и „Live And Learn“ (1995), „Eye Of The Storm“ (1996), „Bad Religion“ (1997), „Guilty as sin” (2003), “My Resurrection” (2005) с Брейзън Абът. В първите три албума участват членове на Юръп. Николо е продуцирал групи като: „Саксън”, „Къмпани ъф снейкс”, „Роуз Тату” и други.

Виж Brazen Abbot – I Surrender:

 
По темата: