Нина Никол в Кан: хем сама снима, хем по TV5 я излъчват!

Канал TV 5 ще излъчва филм на Нина Никол

“Бойко Борисов не става за актьор, защото е много скъп”, каза един от най-известните американски продуценти на 63-тия фестивал

Международният френскоезичен тв канал ТV5, финансиран от Белгия, ще излъчи документалната лента на Нина Никол “Опасни връзки – Кан 2010”, чиято премиера пред гости и журналисти бе снощи в “Къща на здравето”.

Журналистката се запознала с телевизионния екип по време на 63-тия филмов фестивал.

“Станахме големи приятели с белгийските журналисти, дори техния оператор Арман ми снимаше част от анонсите и интервютата за моята лента – голям сладур. Именно те ми предложиха филмът да се преведе на френски и да се излъчи по ТV5. В момента се обработва и най-късно до месец ще е на екран”, споделя Нина Никол. В България “Опасни връзки – Кан 2010” ще се излъчи по националната телевизия и още шест кабелни – Евроком, Мсат, ББТ, Канал 3, БГтв, Тв София кабел.

30-минутната лента, на единствената българка, която снима с камера от мястото на събититето, е събрала най-пикантните и звездни моменти от най-известния фестивал за кино в света.

Нина Никол е и единствената родна журналистка, която е включена в гест-листата на бижутерийния гигант Shopard. Тази година облечена в изумителна рокля от колекцията на JLO (Celebrity brand) блондинката озари с присъствието си 150-тия юбилей на световната марка, където успя да си побъбри с Ева Херцигова и Лайнъл Ричи, който изнесе мини-концерт.

Нина Никол бе и на най-големия благотворителен търг в Европа на асоциацията за борба с болестта СПИН – amfar. По изключение този път не беше традиционната водеща Шарън Стоун, но присъствието и песните на Мери Джей Блайдж отпуснаха гостите, които олекнаха със 7 милиона долара.

Всичкият този блясък и ексклузивно интервю със сина на Жан Клод ван Дам от хотелската му стая във Хилтън, ще видят зрителите.

Във филма присъства и личният треньор на Жан Клод, както и самата звезда, уловена на най-гъзарското яхтено парти. Един от най-известните продуценти в Холивуд – Ави Лернър, чиято дъщерна фирма Ню Имидж снима супер-продукции у нас,  разкри, че може да доведе Брус Уилис и Джейми Фокс, ако правителството ни го подкрепи по някои въпроси.

“Ако правителството не подкрепи и не приеме законовите разпоредби свързани с филмовото изкуство, всички продукции ще бъдат изместени в Румъния или в Чехия например, чиито правителства са доста по-приятелски настроени и помагат на филмовата индустрия” – разкри пред Нина Никол продуцентът.

Той беше в България преди месец, когато игра тенис с Бойко Борисов и загуби. “Аз загубих на първия мач между нас, но сега тренирам и ще искам реванш. Той е добър играч”, каза Лернър и допълни:

“Не бих си и помислил да взимам Бойко Борисов като актьор във холивудски филм, защото той е прекалено скъп за нашите бюджети”.

Сред българските режисьори, които прожектираха филмите си на ривиерата бяха Димитър Митовски, Стефан Командарев и младата Александра Вал. Всички те вярват, че още следващата година наш филм ще бъде включен в конкурсната програма и български екип също ще мине по червения килим в Кан.