Nirvana се завръщат – със специалното издание на първия им албум

Nirvana – Bleach: Deluxe Edition

Рок класика, която все още разтърсва

Преди малко повече от 20 години се появява първият албум на Nirvana към култовия гръндж лейбъл Sub Pop. По повод годишнината лейбълът решава да преиздаде платинения Bleach под формата на дългосвирещо CD и двойно LP, включващи неиздавани преди изпълнения на живо.

Албумът е записан на три сесии от продуцента Jack Endino в сиатълските Reciprocal Recording студия през декември 1988 и януари следващата година, а официалното му излизане е през юни ’89. Първоначално се продава в 40,000 копия, но благодарение на популярността и международния успех на последвалия втори Nevermind, продажбите на Bleach набъбват до 1.7 милиона само в САЩ.

Bleach: Deluxe Edition включва и неиздавани досега записи на живо по време на концерта им на 2 февруари 1990г. в Pine Street Theatre в Портланд. В програмата на шоуто влизат изпълнения на “Love Buzz” , “About a Girl”, както и кавърът на The Vaselines “Molly’s Lips”. Книжката към CD-то съдържа 52 страници с непубликувани до момента любителски снимки на бандата.

Bleach: Deluxe Edition излиза в България благодарение на Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

BLEACH: DELUXE EDITION

Tracklisting

1. BLEW
2. FLOYD THE BARBER
3. ABOUT A GIRL
4. SCHOOL
5. LOVE BUZZ
6. PAPER CUTS
7. NEGATIVE CREEP
8. SCOFF
9. SWAP MEET
10. MR. MOUSTACHE
11. SIFTING
12. BIG CHEESE
13. DOWNER
14. INTRO*
15. SCHOOL*
16. FLYOD THE BARBER*
17. DIVE*
18. LOVE BUZZ*
19. SPANK THRU*
20. MOLLY’S LIPS*
21. SAPPY*
22. SCOFF*
23. ABOUT A GIRL*
24. BEEN A SON*
25. BLEW*

*The Pine Street Recordings recorded live on February 2, 1990 at Pine Street Theatre in Portland, OR

 
По темата: