Ничия земя 17.03.2018 от Нова и онлайн – лесбийки Вяра и Диляна

Ничия земя – различните… сродни души

Тази събота, 17 март, в “Ничия земя” Даниела Тренчева ни среща с Вяра и Диляна – две момичета, които са преминали през различни стихийни житейски бедствия, за да открият голямата си любов. Но не паралелно, а заедно. Те предпочитат да бъдат с жена, а не с мъж, наричат другите нормални, но не се приемат за ненормални, нито за неморални. Интелегентни, провокативни и влюбени, те имат различни разбирания за семейство с две майки. За някои признанията за чувствата между тях обаче ще прозвучат скандално, за други нормално, за трети – озадачаващо. Резултатът на тези чувства са намеренията им за еднополова сватба, тук в България. Колкото и неразрешено да изглежда…

“Разговор не само за еднополовите взаимоотношения и сватби, но и разговор за липсващия предвождащ до въображаемия олтар баща. Онзи въображаем олтар, който невъображаемо ще слее двете съдби. Същият въображаем олтар ще доведе и до новата липса на баща в новото семейство. Но до тук с въображението. Мечтаната брачна рокля, мечтаното дете и мечтаната обич са факт. Защото понякога, колкото и да работи въображението, ако силите и смелостта не стигат – бракуването на емоциите е гарантирано.

Това е разказ за всички онези, които не се усмихват след скандали, не могат да прощават на себе си, на близките и на различните. Разказ за всички, които съдят, преди да разсъдят, сърдят се, преди да размислят и зачеркват, преди да заченат размисли за нещо по-добро – за себе си и за другите.

Лесно е да отхвърлиш този, който не е като теб и знаем, че призивът за разбирането тук е излишен. Но призивът за подбиране на онзи, с когото искаш да остарееш – дано да бъде чут.”

“Ничия земя”, 17 март, събота от 18:00 часа

Гледай видео запис от предаването онлайн

Видео анонс –