Ничия земя: Българин краде от циганин, 26.03.2016 по Нова + видео

Ничия земя – държава под видеонаблюдение

Едно време за такива истории, каквато тази седмица Елена Чопакова разказва в „Ничия земя“, народът е писал песни.

Нашата песен звучи така: „Де се е чуло, чуло и видяло… българин от циганин да краде – суджуци, още прясна пастърма“.

Това се случва в сливенското село Самуилово и е заснето с частна охранителна камера. На 300 км от Самуилово е село Търнава, където камера засне неравната битка между продавачката Силвия и въоръжен крадец.

„За съжаление, уважаеми зрители, живеем в държава, в която хем си гледаме храната в кочината, хем си гледаме видеонаблюдението по последен писък на техниката. Грабвайте прътовете, суджуци няма. От тази история могат да се извадят много изводи. И за циганите, и за българите, и за държавата, и за законите. Не знаем циганска ли е, българска ли е тази работата, ама е лоша работа.“

Докато костюмирани – със загрижени физиономии и поредната си стратегия за справяне с битовата престъпност – политици и експерти от сутрин до вечер обикалят телевизионните студиа, хората в българските села се оправят сами с разбойниците – който както може. С камери, с парцали, с всички сили.

“Уважаеми български политици, понеже знаем, че сте дебелооки, та ако не сте видели – да ви кажем – те ви нямат доверие. Те ви се присмиват. Те нямат нужда от вас. Или поне тези, които имат пари за камери и смелост да застанат с парцал срещу пистолет. Те не разчитат на държавата, държавата разчита на тях – я за данъци, я за парите от гурбета. Дано не ви е приседнал суджукът!”

Събота, 26 март, 18:00 часа, Нова телевизия

Гледай видео запис от предаването онлайн

Видео анонс –