„Носталгия“ на Петко Славов и Свилен от „Остава“ – видео

Светлата страна на носталгията

Гледай видеоклипа онлайн

Песента „Носталгия” е в типичния  за Петко Славов мелодичен синт-акустичен поп стил. В нея ритмично тиктака усещането за минало, бъдеще и онези моменти от настоящето, в които времето спира, прекъснато от спомен и усмивка.

„Решихме видеото да носи същото усещане – носталгична обстановка, но цветна и позитивна, а не депресивна” – споделя Петко. Така екипът се спира на къщата на дизайнерката и куклен режисьор Магдалена Митева (Маги Лумаги) – уникално пространство, изпълнено с приказни ръчно направени ангели, прозорци, които висят във въздуха, красиви лампи и дантели.

Женската роля в клипа е на собственичката на Radio Café Аделина Каспарянова. „Искахме да има красива жена и след дълго мислене коя да бъде, се сетихме за Ади. До онзи момент тя беше отказала доста предложения да се снима в клипове, но за нашия се съгласи, за което много се радваме” – разказва Петко.

„Във видеото към „Носталгия” момичето живее в една приказна къща. Петко също е там, но тя не го забелязва. С оператора Борис Славков и целия екип искахме да пресъздадем онова сладко-горчиво усещане за липса, завръщане и присъствие около близките ни хора, които са далече от нас” – разкрива режисьорът Мартин Илиев.

Разбира се, в клипа, както и в парчето специално участие има Свилен Ноев от Остава. Четвъртият герой пък е дакелът на Маги – Ру, който постоянно минава пред камерата, докато най-накрая не си извоюва достойно място във видеото.