Нов, 5-и сезон на „Монк“ тръгва по bTV


bTV ще излъчи новите епизоди на сериала “Монк” в петия сезон, който тръгва на 20 октомври от 00.00 часа. Носителят на престижните награди за най-добра комедийна роля “Златен глобус”, “ЕМИ” и “Ес Ей Джи” Тони Шейлоб, по-известен на българските зрители като детектив Айдриан Монк, отново ще разплита сложни криминални загадки в ефира.

Детектив Монк е популярен сред зрителите както с безпогрешния си усет, така и със странните си мании: страх от микроби, страх от височини и от…хора. Психичното му разстройство е породено от трагичното и неразрешено убийство на съпругата му и коства на безпогрешния инспектор работата му в полицейското управление на Сан Франциско. След този случай Монк е принуден да работи като частен детектив и консултант на полицията.

В петия сезон на “Монк” странният детектив ще бъде окуражен от своите приятели да започне самостоятелен бизнес в детективска агенция. Още в началото на сериала зрителите ще разберат дали Монк е готов за тази стъпка.

Приключенията на Монк продължават и в петия сезон със загадъчно убийство в пожарната на Сан Франциско, стачка на боклукчиите, които отказват да се върнат на работа, преди да бъде заловен убиеца на техния началник и мистериозно убийство на съпругата на радиоводещ.

Зрителите ще видят и как Монк по принуда ще стане треньор на баскетболен отбор, за да разреши убийство, а известно филмово студио ще направи филм по един от криминалните случаи, който е останал неразрешен.

Актьорът, който ще играе Монк във филма, ще се опита максимално да влезе в ролята на странния детектив и дори ще пробва сам да разреши случая. Без помощта на опитния инспектор, обаче това едва ли ще е възможно.

Сериалът „Монк” е продуциран от Дейвид Хоберман, като съпродуцент е и главният актьор Тони Шейлоб.