Нов албум на Amy Winehouse – такава, каквато да я запомним


Излиза нов албум с неиздавани парчета на Amy Winehouse!

Записът на покойната звезда ще носи заглавието „Lioness: Hidden Treasures” и ще излезе на музикалния пазар на 5-ти декември, 2011.

След трагичната смърт на Amy през юли, много от продуцентите и музикантите, работили с нея, се посвещават на прослушване на неиздадените й парчета. Сред тях са и професионалистите Mark Ronson и Salaam Remi, които започват работа по парчета, създадени преди, след и по време на издаването на Frank и Back To Black.

Хората, работили с талантливата изпълнителка, казват, че тя никога не е изпълнявала песните си еднакво. Salaam и Mark бързо разбират, че звездата е оставила след себе си колекция от песни, които заслужават да бъдат чути.

Lioness: Hidden Treasures е третият албум на несъмнено една от най-талантливите, оригинални, обичани и мразени изпълнителки на последното десетилетие. Колекцията от 12 записа ще включва неиздавани парчета, алтернативни версии на вече издадени класики, както и няколко съвсем нови композиции на Amy. Албумът ще отаде почит на изпълнителката, таланта и жената Amy Winehouse, като разкрива великолепните й умения не само като певица, но и като автор на песни.

“Прекарах толкова много време в преследване на Amy, казвайки й, че никога не съм осъзнавал какъв истински гений е тя. Така беше до момента, в който не изслушах албума с останалата част от семейството. Сега оценявам таланта й, от джаз до хип хоп парчетата, до едно ми взеха дъха, наистина. „Halftime”, което не бях чувал никога досега, е невероятно красиво. Ако ние, цялото семейство, не бяхме усетили, че албумът е на нивото на Frank и Back To Black, никога нямаше да дадем съгласието си да бъде издаден като почит към музикалното завещание на Amy”, споделя Мич Уайнхаус, бащата на Ейми.

В Lioness: Hidden Treasures ще бъде включено и дуетно парче с Tony Bennett. To носи името “Body and Soul” и е последният запис на споминалата се звезда.

Ето какво казва самият Tony Bennett за проекта си с Ейми:

“Беше вълнуващо да записвам с Amy Winehouse. Когато чуете Body and Soul, ще доловите музикалния й гений и блясъка на един от най-автентичните изпълнители, когото някога съм познавал”.