Нов сезон на рейтинг война Нова срещу Би Ти Ви – пореден епизод

NOVA затвърждава стабилното си представяне сред активното население и през февруари

Най-голяма е преднината сред най-младата и труднодостъпна аудитория на възраст 18-34 години, твърдят от Нова телевизия –

През февруари активното население на България на възраст 18-49 години отново избра NOVA с 23% по-висок среднодневен дял от втората по гледаемост телевизия. Най-висок е делът при Жени 25-54 години, а най-голяма е преднината сред зрителите на възраст 18-34.

Култовото шоу „Като две капки вода“ започна своя шести сезон с изключителен успех, с почти двойно по-голям дял сред активното население (18-49 г.) от bTV по същото време. Над 30% от същата аудитория избраха пети сезон и новите герои на хитовия български сериал „Откраднат живот: Критична точка“. В първите два епизода на премиерния формат „Hell’s Kitchen България“ главното действащо лице шеф Виктор Ангелов и претендентите за най-добър готвач привлякоха над една трета от активното население (18-49 г.). В петъчните вечери интересът на активното население (18-49 г.) към втория сезон на уникалното за България документално риалити „Шеф под прикритие“ е с 45% по-голям в сравнение с този към втората по предпочитание телевизия по същото време.

Около 20% от активното население проследява с интерес „Господари на ефира“ в началото и в края на праймтайма. Популярната телевизионна игра „Семейни войни“ постига с 16% по-висок дял от поредицата на bTV „Скъпи наследници“ сред активното население, а риалити сериалът „София – Ден и Нощ“, който се излъчва без прекъсване от есента на 2015 година, привлича над два пъти повече активни зрители от съдържанието на втората по гледаемост телевизия по същото време.

Резултатите и на сутрешния блок „Здравей, България“ показват, че повече от една трета от активното население (18-49 г.) го предпочитат пред „Тази сутрин“, като преднината за NOVA е 38%. През уикенда същата аудитория отново избира NOVA, за да се информира за най-актуалното и любопитното от седмицата чрез „Събуди се“, а делът на предаването е с 53% по-висок от този на „Тази събота и неделя“ на bTV.

bTV затвърждава лидерството си в прайм тайма

Новите сезони на „Смени жената” и „Комиците и приятели” спечелиха зрителите в конкуренция с предаванията на втората по гледаемост телевизия у нас, пишат от Би Ти Ви –

Силен и вълнуващ старт предложи на зрителите пилотният епизод на втория сезон на „Смени жената”, с което затвърди позициите си на предаване без аналог в българския телевизионен ефир. Близо един милион от всички зрители пред малкия екран в сряда вечер са проследили драматичната размяна на Вергиния, уверена модерна жена с успешна кариера, със 100-процентовата домакиня от крайните квартали – Снежина. По данни на ГАРБ 36% от всички зрители са предпочели да преживеят емоциите от социалния сблъсък на двете семейства с коренно различен модел на живот, докато кулинарното риалити по NOVA е гледано от едва 20% от същата целева група (4+) в съответния времеви интервал.

Освен широката аудитория драматичният социален експеримент „Смени жената” е предпочетен и от два пъти повече млади хора между 18 и 34 г. в сравнение със зрителите от същата целева група на NOVA по същото време. Пикът на зрителския интерес към второто издание на „Смени жената” е бил малко след 21.15 ч., когато 1,1 милиона зрители са наблюдавали метаморфозите в семействата на софтеурния гуру Светлин Наков и гвардееца Николай Рангелов след размяната на своите съпруги.

Още няколко популярни личности ще отворят домовете си за зрителите на bTV по примера на основателя на „Софтуерен университет”. Фитнес-моделът Биляна Йотовска, поп-певицата Йоана, фолк дивата Роксана и реалити звездата Никита Джонсън са само няколко от известните герои във втория сезон на „Смени жената”.

Друго любимо шоу също се завърна ударно в ефира на bTV с нов сезон в сряда вечер – „Комиците и приятели”. Специален гост на предаването беше голямата актриса Стоянка Мутафова, а своята премиера направи общата песен на Руслан Мъйнов и брасбенд формацията „Виво Монтана”. Скечовете на „Комиците” вчера са привлекли 2.5 пъти повече зрители от програмата на NOVA в същия времеви интервал, като близо 1 милион души са избрали bTV в пика на зрителския интерес около 22.10 ч.