Нова година по БНТ – Мария Илиева, Дивна и много хумор

БНТ отново с мащабен концерт в новогодишната нощ

Берковската духова музика в  „Шоуто на канала”

За 15-ти пореден път БНТ и Столична община организират в новогодишната нощ празничния концерт-спектакъл „Сцена под звездите” на площад „Княз Александър І”. С него ще бъде посрещната  2014-а година от софиянци, гостите на столицата и – чрез камерите на обществената медия, от всички българи в страната и чужбина.

Традиционното събитие отново ще бъде мащабно, изпълнено с много музика и настроение. Празничното шоу ще започне на 31 декември  в 22.30 ч. и ще продължи до 01.50  часа на 1 януари.

Ролята на домакини е поверена на  водещите от БНТ Боряна Каменова и Даниел Ненчев. Звезден блясък, ритъм и емоция на празника ще дадат ФОНДАЦИЯТА, дует РИТОН, Мария Илиева, Николина Чакърдъкова с Неврокопския ансамбъл, новите идоли на най-младото поколение – Дивна, ВенZи, Михаела Филева, Били Хлапето, Lexus, балет „Веда Джуниър”. Няма да липсват впечатляваща празнична заря, светлинни ефекти, перфектен звук, покриващ целия площад и още много изненади.

По традиция всяка година с БНТ празнуват над  20 000 души на площада и повече от 1 милион пред телевизионните екрани.

Новогодишното издание на „Шоуто на канала” ще бъде под мотото „Светът поздравява България“. На празничната сцена  ще звучат изпълнения на песни от цял свят, за което ще се погрижат музикантите от Берковската духова музика, певицата Нина Николина и актьорите.

Поздравления към България, изпълнени с много хумор и настроение, ще бъдат отправени от известни личности и герои от всички краища на планетата, изкусно представени от актьорите на Шоуто – Тончо Токмакчиев, Ани Михайлова, Стефан Щерев-Чечо, както и от специалните гости – Марта Вачкова, Албена Колева, Георги Мамалев, Камен Воденичаров , Иван Григоров, Кофе Бабоне и др. Режисьори на празничното издание са Димитър Ланджев и Камен Воденичаров.