Нова книга разказва за великите любовни истории в рока

Нова книга разказва за най-великите любовни истории в рока

На пазара у нас излезе нова книга, разказваща за най-великите любовните истории в рока. Елвис Пресли, Боб Дилън, Джон Ленън, Ерик Клептън, Джим Морисън, Сид Вишъс, Ози Осбърн, Кърт Кобейн – всички те са музикални и културни икони, оставили ярка следа и оформили света ни такъв, какъвто го познаваме днес. И до всеки от тях има по една жена, която ги вдъхновява или насочва, а понякога става причината за политането им в бездната. Историите на тяхната любов са събрани в книгата „Кутия с форма на сърце: най-великите любовни истории в рока“ на издателство „Махалото“.

Нейни автори са Ивайло Александров, Евгений Дайнов, Ани Йорданова.

Ето част от съдържанието на книгата:

Приказката на Краля на рока Елвис Пресли и неговата Присила, завършила в хотела на разбитите сърца.

Строго охраняваният от чужди погледи брак на гласа на цяло едно поколение – Боб Дилън и дамата на сърцето му – Сара с тъжните очи.

Театрално-драматичната страст на Джим Морисън и обърканата му муза Памела Карсън, подпалващи нощта на тяхната улица „Любов“.

Неразбраната от мнозина връзка на Джон Ленън и Йоко Оно, поканили света при цветята в леглото си, за да му кажат, че всички войни могат да свършат, стига да го пожелаем.

Затворът от чувства, в който се оказват двама титани на музиката – Ерик Клептън и Джордж Харисън – и обекта на тяхната страст Пати Бойд, от чийто заплетен любовен триъгълник се ражда изкуство по-велико от живота.

Фаталното политане в бездната на Сид Вишъс и Нанси Спиджън, рицарят на пънка в неговата ръждива броня и групито от ада.

Лудият и все пак безкрайно романтичен брак на Принца на мрака Ози Осбърн и Шарън, които през лични трагедии и публични скандали, мултиплатинени успехи и многохилядни фестивали ни разкриват истинския смисъл на думите „и в добро, и в зло“.

Обреченият опит на изтерзаните души на гръндж-Исуса Кърт Кобейн и вечно неразбраната Кортни Лав да се избавят взаимно.

Инфо: Агенция КРОСС

 
По темата: