Nova Rock 2009 – ето това се нарича наистина звезден фестивал!


Nova Rock 2009 – най-добрият летен фестивал в Европа

От 19 до 21 юни ще се проведе петото издание на музикалния фестивал „Nova Rock”. Местността „Панониа” в Австрия, близо до границата със Словакия и Унгария ще бъда разтърсена от впечатляващ line up.

Хедлайнер на първата вечер са Metallica, които ще представят парчетата от последния си албум „Death Magnetic”. Преди тях на сцената ще се появят Disturbed, Mastodon и Slipknot.

Феновете ще могат да избират между две сцени, които ще започнат да се пълнят в ранния следобед. На втората сцена през първия ден ще се вихрят Gogol Bordello, току-що събралите се Faith No More и култовите Nine Inch Nails.

Хедлайнер на 20 юни са Placebo, които ще представят съвсем нов материал от албума “Battle for the Sun”. Преди тях ще излязат Lacuna Coil, Staind, бившият фронтмен на Soundgarden и Audioslave – Chris Cornell и британците Kaiser Chiefs.

На втората сцена ще се изявят легенди като Joe Satriani и Sammy Hagar, които ще представят общия си проект Chickenfoot. Преди тях на сцената ще излязат Monster Magnet и All That Remains.

Третата вечер ще завърши с немските легенди Die Toten Hosen, чиито вокал Campino можем да гледаме в последния филм на Вим Вендерс „Снимки в Палермо”, който тръгва по екраните у нас следващата седмица.

Преди тях други немци – Guano Apes ще покажат защо са се събрали отново. Още един реюниън ще може да се види на сцената на Nova Rock. Limp Bizkit ще забият през последната вечер на фестивала.

Преди тях Duff Mc Kagan от легендарните Guns’n Roses ще представи своя проект Loaded.

На втората сцена през последния фестивален ден ще може да се видят Static X, Trivium, Dimmu Borgir и Machine Head.