Нова срещу Би Ти Ви в рейтинга – кой е мастър шеф и кой пие две капки (студена) вода?

Стартът на шести сезон на „Като две капки вода“ е най-гледаният епизод на предаването от 2014 г. насам

Близо 1 500 000 зрители затвърдиха култовия статут на шоуто, твърдят от Нова телевизия

Стартът на шести сезон на уникалното шоу за преобразявания „Като две капки вода“, изпълнен със зареждащи изпълнения и артисти с впечатляващ потенциал, затвърди култовия статут на предаването. 42.7% от активното население в България на възраст 18-49 години предпочете грандиозния старт на предаването, което е почти два пъти повече от дела на втората по гледаемост телевизия по същото време.

Най- високи резултати и над два и половина пъти по-голям дял от съдържанието, излъчвано по същото време от бТВ, шоуто постигна сред активното градско население (18-49) и сред зрителите на възраст 18-34.

Снощният епизод на шоуто е най-гледаният от всички, излъчвани от 2014 г. досега, сред всички зрители (4+) и сред активното население 18-49 години. А спрямо старта на предходния пети сезон, развлекателното предаване е постигнало с 9% по-висок дял. В най-напрегнатите моменти от любимото шоу за преобразявания на публиката пред екраните са били 1 453 000 зрители.

В първия ден от надпреварата в пролетния телевизионен сезон с 59% преднина, NOVA е категоричният лидер в праймтайм (17:30 – 23:59) сред активното население (18-49 г.).Веднага след премиерата на „Като две капки вода“ зрителите от същата аудиторна група безапелационно избраха „Господари на ефира“, като делът на NOVA по това време е над два пъти по-голям от този на бТВ.

„Не е имало сезон с по-силни участници!“, категорична беше единствената дама в журито Хилда Казасян. С победата в първия лайв се увенча певецът Константин, който умело влезе в ролята на фронтмена на Б.Т.Р. с изпълнение на една от най-известните български балади. Появата на Софи Маринова в образа на Селин Дион обра овациите на публиката, докато изпълнението й на My Heart Will Go On надскочи пределите на залата. Една от големите изненади за вечерта беше представянето на Златка Райкова, която впечатли с вокални умения и автентично представяне на Михаела Филева. Актьорът Иван Юруков показа истински професионализъм, като предаде на публиката настроението на лежерното парче Don’t Worry, Be Happy на Боби Макферин. Малко по-късно Фънки направи признание, че харесва изпълнението на Марги Хранова повече от това на Дона Съмър, но посъветва Гери-Никол да бъде по-обрана в интерпретацията на Лейди Гага. Парти настроение и латино ритми завладяха сцената за броени минути с пристигането на Борислав Захариев и най-слушаното парче в социалните мрежи Despasito. Примата на българската естрада Лили Иванова прозвуча в оригинален аранжимент от Славин Славчев, който получи поздравления, но и молба от журито да покаже повече движение в образа.

Следващият понеделник Константин ще се превърне в легендата Алла Пугачова, а Софи Маринова ще оглави бандата Scorpions. Златка Райкова ще скочи директно в естрадата с Ваня Костова, а Боби Захариев ще продължи с хитовете, преобразявайки се в Dua Lipa. Гери-Никол ще се впусне в бесен ритъм с образа на Тина Търнър, а Иван Юруков ще влезе в ролята на Джордж Майкъл. Марги Хранова ще се изправи пред истинско предизвикателство с образа на Дони, а Славин ще трябва да се превърне във вихър на сцената с образа на Майкъл Джексън.

Гледай видео запис от предаването онлайн – тук, тук или тук

Стартът на 4 сезон на MasterChef по традиция е изборът на младата аудитория в България, съобщават от Би Ти Ви

На 26 февруари ефирът на bTV бе завладян от четвъртия сезон на световния телевизионен хит MasterChef. В първия епизод на най-обичаното кулинарно шоу в българския ефир зрителите се запознаха с 60-те най-добри хоби-готвачи, готови да приготвят неочакваното, за да докажат своят талант в кухнята и да променят живота си. 13 от тях спечелиха овациите на взискателното жури с ястията и с любопитните си житейски истории. Юрист с впечатляваща физика и завиден готварски талант, приказлива журналистка, опитала вкусовете на целия свят, геодезист, готвил в научно-изследователската ни база в Антрактида и другите атрактивни персонажи, доказаха, че със знания, въображение и прецизност дори и най-високите цели са постижими. Зрителският интерес към претендентите за титла на MasterChef затвърди позицията на предаването като предпочитания телевизионен проект на младите хора у нас.

Броят на зрителите на MasterChef България по bTV във времевия интервал 20:56 – 22:31 ч. e близо милион, като в своя пик достига до 1,195 млн. (21:26 ч.) по данни на ГАРБ. Предаването, което промени кулинарната култура в страната, по традиция е фаворитът и на младата аудитория. Резултатите сред зрителите на възраст 18-34 достигат дял от 38.4%, с повече от 10 пункта или 36% повече от втората по гледаемост телевизия в същия слот.

Тази вечер журито на MasterChef – Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки, ще даде „втори шанс” на 18 хоби-готвачи, претенденти за титлата, голямата награда от 100 000 лв. и курс в престижната академия Le Cordon Bleu в Лондон. Те ще дадат всичко от себе си, за да грабнат останалите 8 престилки и да завоюват мястото си на кулинарната арена. Зрителите на bTV ще станат свидетели на смразяващи предизвикателства за волята, таланта и креативността, които ще накарат любителите-кулинари да приготвят неочакваното дори за опитни професионалисти.

Гледай видео запис от предаването онлайн – тук, тук или тук