Нови епизоди на Животът е вкусен с Ути Бъчваров

Кулинарни традиции от цяла българия представя новият сезон на „Животът е вкусен“ по БНТ1

От 17-ти септември (събота) в обичайният час – 18:00 БНТ1 започва излъчването на новите епизоди от поредицата „Животът е вкусен“ с водещ Ути Бъчваров.

Най-дългогодишният телевизионен проект за култура на храненето в българския ефир ще представи тази есен интересни дестинации и вълнуващи кулинарни преживявания.

На 17-ти септември зрителите на БНТ1 ще имат възможността да видят участието на Ути Бъчваров и предаването „Животът е вкусен“ в уникалния фестивал на античното наследство, който се провежда край древноримската крепост Нове, недалеч от Свищов. На фона на гладиаторските битки, демонстрации на римска артилерия, които ефектно пресъздават реанакторски групи и възстановките на древни обичаи, занаяти и бит, екипът на предаването на БНТ представя антично кулинарно шоу. В пресъздадения римски военен лагер почетно място заема и древна походна кухня, в която Ути подготвя уникалната дегустация на легионерски винен кебап за 1000 души. Фестивалът на античното наследство „Орел на Дунава” се провежда в града край Дунав за дванадесета поредна година и за първи път включва в програмата си кулинарни демонстрации.

На 24-ти септември предаването „Животът е вкусен“ ще излъчи епизод от своето гостуване в Пловдив. В приготвянето на вкусните гозби на Ути Бъчваров се включват и учениците от професионалната гимназия по туризъм. Повече от 5 000 пловдивчани и гости на града бяха гости на събитието, а популярният телевизионен кулинар приготви рекордно количество храна само от продукти на местни производители.

Гледай видео записи от предаването онлайн