Новият джип на Рачков реве из столичните улици – снимка

С чисто нов джип за 60 бона вече лети из София актьорът Димитър Рачков. Звездата от „Господари на ефира” и „Като две капки вода” е сменил наскоро четиривратата лимузина BMW от 5-а серия Е60 с джип Х6 на същата марка. Возилото обаче не чисто ново, а втора ръка, издават колегите на актьора.

Рачков предпочитал да кара коли на старо на 2-3 години, вместо да се изръсва двойно за возило от магазина, чиято цена пада рязко още щом излезе от шоурума. Той сменял редовно автомобилите и рядко карал един и същ повече от две години. Винаги обаче оставал верен на любимата си марка BMW. От нея е сменил няколко модела – 725, 520, 740D.

„Животът ми е немислим без колата, защото постоянно съм в движение”, обяснява Рачков, който навъртал по над 50 хил. км. годишно и приятелите му се шегували, че работи като шофьор, а не като актьор.

Актьорът е категоричен, че немското качество е неоспоримо. „Има само две марки коли – мерцедес и беемве. Немците произвеждат най-добрите автомобили. Затова съм се доверявал само на баварците. Единствено първите ми две коли бяха мерцедес и после смених марката”, издава още звездата от „Господари на ефира” и допълва, че според него най-важно било не колко е нова колата, а как се поддържа. „Дори и при най-малкия дефект ги карам на ремонт. Затова и след като им се нарадвам, ги продавам много изгодно”, разказва актьорът.

Колегите му пък са категорични, че той не бил от хората, които се фукат с луксозните си возила и дори не се похвалил за последната. Просто държал да му е удобно, а можел да си позволи по-скъпи возила, защото се скъсвал от работа и не отказвал ангажимент. Хонорарът му е сред най-високите в гилдията и само едно участия прибира по 5 бона, разкриват още актьори.

Инфо: Агенция ПИК