Новият канал TV GUIDE грабна награда от Mediamixx 2009


TV GUIDE получи награда за дебют на медийния фестивал в Албена – „Mediamixx’09”

Най-новият телевизионен канал TV GUIDE получи получи приза „Platinum Umbrella” в категорията за „дебют” на петнадесетия медиен фестивал в Албена. Телевизията кандидатства в раздел „Platinum Umbrella” за най-добри кросмедийни формати.

Наградата отличава интегрираното мислене, креативност и дигитални иновации в сферата на медиите, които TV GUIDE представя за първи път на медийния пазар у нас.

Акцент в програмата на TV GUIDE са актуални промо анонси и автореклами на телевизионните предавания, които се излъчват на всеки час, като по този начин зрителите се информират както за ежедневните или седмични телевизионни продукции, така и за предаванията, които могат да гледат в следващия час по телевизията.

По време на медийния фестивал в Албена участниците и гостите имаха възможност да проследят програмата на TV GUIDE на специална видеостена, разположена в Конгресния център на фестивала. Там бяха излъчени и трейлърите на всички участници от конкурсната програма.

По този начин TV GUIDE демонстрира нова медийна платформа, която предоставя възможност на всички електронни и печатни медии да популяризират собствените си продукции в друг телевизионен канал и представи на зрителите нестандартен медиамикс от различни телевизионни продукции.