Новогодишна програма от БНТ

С БНТ в новогодишната нощ

БНТ1 и БНТ Свят

След последната за 2017 година емисия „По света и у нас”, в програмите на БНТ1 и БНТ Свят ще започне празничното шоу „Лаборатория „Нова година“ от 20:45 часа. Развлекателното предаване ще разкрие пред зрителите „тайните лаборатории“ на обществената телевизия с финия хумор на настоящия „директор на секретните лаборатории на БНТ“ – академик Китов (актьорът Китодар Тодоров-Кито). Неговата разходка ще премине през новогодишната история на телевизията, включвайки оригиналните откъси от различни предавания, филми, сериали и празнични програми в последните шест десетилетия. Към компанията на акад. Китов ще се присъедини и звездата от „Под прикритие“ Владимир Пенев. А част от водещите на националната телевизия ще видим в необичайно амплоа. Предизвикателството към тях е отправено от композитора Стефан Димитров и поетесата Миряна Башева, които създадоха специална песен, с която познатите лица ще отправят новогодишното си пожелание към зрителите. Сценарист на предаването е Димитър Стоянович, а режисьор – Лъчезар Аврамов.

Новогодишната нощ ще продължи с празничното шоу „Сцена под звездите“, което БНТ и Столична община организират за 19-а поредна година на площад „Княз Александър І” в столицата. Началото ще бъде дадено в 22:00 часа и ще продължи до 01:00 часа на 1 януари. Негови домакини тази година са водещата от БНТ1 Анна Ангелова и обичаният от българските зрители актьор Владимир Пенев. Събитието в центъра на София ще впечатли с уникални светлинни ефекти, перфектен звук, покриващ целия площад и красива заря в небето над столицата. Музикалната програмата е поверена на едни от най-популярните български изпълнители – Хилда Казасян и Васил Петров с Бендът на Ангел Заберски, група „Акага”, DARA, Михаела Маринова, Християна Лоизу, група „Сигнал” и Николина Чакардъкова с Ансамбъла на неврокопските танцьори.

БНТ2

В последния ден на 2017-а БНТ2 събира пърстротата и ритмите на цяла България в празничното издание на успешния танцов фолклорен проект „Надиграй ме на Нова година!“. От 20:15 часа телевизионните центрове във Варна, Русе, Пловдив, Благоевград и София ще пренесат зрителите в празничните традиции на различните краища на България. В програмата участват възпитаници на Националното училище за танцово изкуство, на варненската Хуманитарна гимназия и Икономическия университет, майсторите на фолклорните ритми от формация „Чинари“, танцьорите от ансамблите „Бобов дол“ и „Актавис” (Дупница), група „Етнотикс”, трио „Булгарина“, гайдарския оркестър „Диньо Маринов“, танцьорите от фолклорно студио “Пълдин”(Пловдив) и танцов театър „Найден Киров“ (Русе), певци от Долна Оряховица и фолклорен ансамбъл „Севдице“ и знаменитата трупа на Ансамбъл „Пирин“. Специално участие в новогодишната програма на БНТ2 ще вземе Гвардейският представителен духов оркестър към Националната гвардейска част.

От 22:30 часа празничното настроение продължава със спектакъла „Наздравица от песни“ на телевизионен център Благоевград. Концертът представя едни от най-популярните изпълнители на български народни песни от пиринския край. Специален гост в програмата на празничния концерт е известният македонски изпълнител Наум Петрески. Красотата на танците пресъздават студенти от катедра „Хореография” при ЮЗУ „Н.Рилски”- Благоевград.

БНТ HD

В последния ден на 2017 БНТ HD ще излъчи от 21:00 часа концерта на британската звезда Адел. От 22:00 часа спортно-развлекателната програма ще припомни на зрителите най-големия успех на страната ни в престижния международен конкурс „Евровизия 2017“.

Останете с програмите на БНТ1, БНТ2, БНТ Свят и БНТ HD в Новогодишната нощ!